İnternet sitemizde görüntülü haberlerimizi hazırlayan arkadaşlarımız, yer yer, Çorum’un eksikleri, ihtiyaçları, beklentileri konusunda Çorumlulara mikrofon uzatıyorlar.

Elbette, Çorum’un genel sorunlarının önüne, işsizlik, hayat pahalılığı, geçim zorluğu gibi güncel sıkıntıların geçmesi son derece doğal.

Ama, ÇORUM HABER’in manşetlerinden eksik olmayan havalimanı, demiryolu, eski hastanenin yeniden hizmete açılması, bir zaman söz verilen acemi birliği gibi taleplerin, Çorumluların üzerinde birleştiği beklentiler olduğunu görüyoruz.

*

ÇORUM HABER’in sık sık gündeme getirdiği bir gerçek var: Çorum sanayileşmesini sürdüremezse, dinamizmini kaybetmiş bir emekli kentine dönüşmekten kurtulamaz.

Sanayileşmenin sürmesi için de, havalimanı ve YHT gibi ulaşım altyapısının tamamlanmasına ve Çorum’a yapılacak yatırımların daha fazla teşvik edilmesine ihtiyaç var.

Çorum, yatırımlar için cazibe merkezi haline getirilsin ki, belirli bir seviyeye gelmiş olan sanayileşme devam etsin ve Anadolu’nun sanayi kentleri arasına Çorum’un adı da yazılabilsin.

Bu aynı zamanda, işsizlik, geçim sıkıntısı gibi bazı şikayetlerin de azalması sonucunu doğuracak.

*

Herkesin bildiği ihtiyaç veya beklentilerin dışında, Çorumluların dile getirdikleri bir eksiklik daha var: Sosyal hayat.

Mikrofon uzatılan Çorumlulardan bazıları, Çorum’da sosyal yaşamın giderek sönükleşmesinden yakınıyorlar. Özellikle gençler, kendilerine karşı hoşgörüsüz davranan bazı kesimlerin varlığından şikayet ederek, “Çorum’da yaşamak ne yazık ki bize mutluluk vermiyor. Eğlence imkânları sınırlı. O yüzden, fırsatını bulan kendisini Çorum’un dışına atıyor. Bizler, daha yaşanır bir kent istiyoruz” diyorlar.

*

Çorum’u yönetenler, belki kendi anlayışlarına göre kente sosyal-kültürel çok mekân kazandırdıklarını düşünüyorlardır, ama kendi anlayışlarına göre…

Demek ki, seviyeyi, kaliteyi elden bırakmadan, gençlere hitap edecek eğlence ortamlarının da önünü açmak gerekiyor.

Ölçü, seviye ve kalite; kendi bakış açıları değil.

Bu kavramlar, akla gelebilecek her türlü olumsuzluklardan arınmışlığı ifade ediyor zaten.

*

Sosyal yaşamı canlandıracak açılımlardan çekinmemek ve gençlerin Çorum’da yaşamaktan mutlu olmalarını sağlayacak adımları atmak gerekiyor.