Çorum Belediyespor, şampiyonluk hedefiyle başladığı sezonun ilk galibiyetini ne yazık ki ancak ligin 3.haftasında alabildi. 3 haftada 3 puan ve en önemlisi ortaya konan futbol, hedefi şampiyonluk olan bir takımla hiç bağdaşmıyor.
Kısaca özet geçecek olursak, geçen sezon play-off finali oynayarak 2.ligin kapısından dönen Çorum Belediyespor, sezon biter bitmez önce teknik direktör Yavuz İncedal’ı gönderdi. Ardından genel kurula gidildi ve iki değişiklikle mevcut yönetim güven tazeledi. Takımın başına Anadolu Üsküdar 1908 Spor’u 2.lige çıkartan Fahrettin Sayhan getirildi. Yönetimin görev paylaşımında yaşanan sıkıntı aslında bu sezonun çok sancılı geçeceğinin habercisiydi.
Transfer döneminde, play-off finali oynayan kadrodan 8 futbolcu gönderilirken, 10 futbolcu alındı. Oysa ben yıllar önce Belediye Başkanı Sayın Muzaffer Külcü’nün Çorumsporlu yöneticilere “Fazla transfer yapmayın, altyapıya yönelin” dediğine bizzat şahit oldum.
Alınan futbolcuları bireysel olarak değerlendirirsek, hepsi de iyi oyuncular. Ama bu kadar iyi oyuncunun bir araya gelmesiyle iyi takım olunamadığını ligin ilk 3 haftasında gördük. Birliktelik olmadığı, takım ruhu yakalanmadığı sürece başarı beklemek hayal olur. Burada Genel Kaptan Hamit Işık’a büyük görev düşüyor.
Bir de merak ediyor ve Fahrettin Hoca’ya sormak istiyorum. Bu takımın kaptanı kim? 3 maçta 4 kaptan ne demek oluyor? Takım kaptanları sizin bilginiz dışında mı belirlendi? Hocam, formayı hak eden giymeli.