Yeni sezonda “rota kupa” sloganıyla şampiyonluk mücadelesi verecek olan Çorum FK, yeni kadrosuyla görücüye çıktı. Lig öncesi son prova niteliğindeki maçta Erbaaspor karşısında özellikle ilk yarıda oynanan futbol umut verdi.

Öncelikle şunu belirtmekte fayda var. Erbaaspor maçı kesinlikle lig için ölçü değil. Hem aradaki sıklet farkı, hem de Çorum FK’da tam 11 futbolcunun maçta yer alamaması üzerine takımın gerçek gücünü göremedik. Ama, bölüm bölüm sergilenen güzel futbol, mücadele ve üretkenlik, gelecekten bir fragman gibiydi. Doğrusu, ligin başlamasını heyecanla bekliyorum.

İlk yarıda rakibe kaleyi göstermeyen Çorum FK, 2 gol buldu. İkinci yarıdaki oyuncu değişiklikleri ve saha içerisinde bazı oyuncuların mevkilerinin değişmesi ile taşlar yerinden oynadı. Konuk ekip, oyuna ikinci yarıda giren 47 forma numaralı Alperen Keleş’le önemli pozisyonlarla buldu. Yani, ilk yarıda orta sahayı geçemeyen rakibe ikinci yarıda çok pozisyon verildi.

Maçın genelinde sağ kanattan daha etkili ataklar geliştiren Çorum FK’da, Sabrican ve Halil İbrahim etkiliydi. Hücumda ve savunmada çok iyi yardımlaştılar. Aynı şeyi sol kanat için söyleyemiyorum. İsmet Benli ve Burak Çalık sol kanadı beklediğimiz verimlilikte kullanamadılar. Açıkta oynayan Burak hazır görünmedi. Bekten sık sık hücuma katılıp ileri çıkan İsmet’in dönüşleri sorunluydu. Savunma anlamında Burak’tan da yeterli desteği göremeyince sol taraf sezon öncesinde soru işareti koyduğum tek bölge oldu benim kafamda. Ama iki futbolcu da son derece deneyimli. Haftalar ilerledikçe uyumları, yardımlaşmaları ve takıma katkıları hiç şüphesiz üst seviyede olacaktır. Burak, hazır görünmemesine rağmen akıl dolu, klas bir gol attı.

Zayıf rakibi karşısında genel anlamda iyi bir görüntü veren Çorum FK, kasmadan oynadı. Vasat oyuncu vardı ama Çorum FK adına kötü oynadı diyebileceğim kimse yoktu. İyileri sayacak olursak, Murat Yıldırım tam bir maestro. Takıma çok büyük katkıları olacak. Sabrican, ilk yarıda sağ bek, ikinci yarıda sağ açıkta oynamasına rağmen çok iyiydi. Atakan, gerçekten kalite kokuyor. Ligde de ilk onbirde görürseniz hiç şaşırmayın. Üstüne koyması şartıyla, geleceğini çok iyi görüyorum.

Mehmet Gürkan’a bayıldım. Nereye koyarsanız koyun, oynuyor. Sabri, Atakan ve Mehmet Gürkan, Erbaa maçında takıma dinamizm katan oyuncular olarak da dikkat çektiler.

Halil İbrahim’i yıllardır biliyoruz. Bildiğimiz performansından biraz uzak olmasına rağmen yine de farkını gösterdi. Ondan da çok şey bekliyorum.

Rakip orta sahayı geçemediği için, kaleci Hasan Hüseyin’e hiç iş düşmedi. İkinci yarıda kaleyi devralan Erdi, Sarıyer maçında nasıl bıraktıysak aynı şekilde devam ediyor. Müthiş oynadı. Yan toplarda da, cepheden de çok iyiydi.

Savunmanın göbeğindeki Salih Zafer ve Abdulhamit o kadar tecrübeliler ki, fazla bir şey demeye gerek bile kalmıyor. Takımı geriden iyi yönettiler. Abdulhamit şık bir golle güzel oyununu süsledi. Salih Zafer, yaz döneminde geçirdiği ameliyata rağmen çok iyi döndü. İkinci yarıda bir kez hata yaptı, onu da telafi etti. Sade ve kusursuz oynadı.

Batuhan Er’i de hazır olarak görmedim. 2.dakikada attığı kafa golüyle tam bir ceza sahası golcüsü olduğunu bir kez daha gösterdi. İnanıyorum ki, o da yeni sezondaki şampiyonluk mücadelesinde takıma çok katkı sağlayacak.

İkinci yarıda oyuna giren oyunculardan, kaleci Erdi’yi söyledik. Mikail ve Kerem bildiğiniz gibi. Fazla değişen bir şey yok. Kürşat, sağ bekte oynadı, standart mücadelesini yine ortaya koydu.

Sol bekte İsmet’in yerine giren Mertcan’ın fiziği çok iyi. Ama çok pozisyon hatası yaptı. Zamana ihtiyacı var.

Toparlayacak olursak, takım genel anlamda iyi bir görüntü verdi. Bu takıma daha Serkan Yavuz, Berkay Can Değirmencioğlu, Hasan Küçcük, Umut Kaya, Seçkin Getbay, Emre Öztürk ve Muhsin Yıldırım’ın da gireceğini düşünürsek, ligin başlamasını sabırsızlıkla beklemekte hiç de haksız değiliz.

Şunu da söyleyeyim, bunca kaliteli ayak varken, teknik direktör Ahmet Yıldırım’ın işi gerçekten çok zor. İlk 11’i belirlerken çok zorlanacak.