PKK ile (teröristle) çözüm olmaz, teröristin tek çözümü, silahlı mücadele, baskın ve teslim almadır.
Terörist masa görüşmelerini seviyor çünkü söz veriyor anlaşma yapıyor, ama sözünde durmuyor. Bu sürede de zaman ve güç kazanıyor.
1997 -2007 yıllarındaki yazılarımda ve 2009’da çıkan kitabımda, Amerika çözümü istemiyor diye yazmışım. Ben bu gün de aynı fikirdeyim.
2003 Kuzey Irak’a girme teskeresine evet deseydik ve Amerika ile birlikte Kuzey Irak’a girseydik hem Amerika’nın işi kolaylaşır, hem de biz de orda bir otorite kurardık ve böylece bu günkü sorunlarımız olmazdı diye yazmışım.
Hala aynı düşüncedeyim. 2003 yılında bunu yapmış olsaydık 2015 yılında yaşadığımız bu büyük polis ve asker şehit olayları bile yaşanmazdı. Büyük devlet olmak kafanı kuma gömmek değil, çevrendeki ve seni ilgilendiren sorunlarda bizzat rol almaktan geçer. Vakti zamanında sınırlarında gelişen oldubittilere gözünü kulağını kaparsan, aradan zaman geçince zarar görmen de kaçınılmaz olacaktır.
Artık geçmiş geçmişte kaldı. Ama tabii biz millet olarak gereken dersi almamış oluyoruz. Şimdi de ağıt yakma yerine ne yapmamız lazım geldiğini yazalım.
05.09.2015’de kaybettiğimiz 14 polis ve 16 askerimizin şehit olduğu gün yine ağıtlar, yine basına verilen çeşitli mülakatlar.
Öldürmekle terör bitmez. Terörist öldürüyor, bizim kahraman askerimiz misliyle öldürüyor ve bu böyle sürüp gidiyor. 30 senedir de bu böyle gidiyor. Bu yüzden çözüm sivrisinek avlamak değil bataklığı tamamen kurutmaktır.
Askerlerimiz, polisimiz şehit olunca, 250 PKK’lı çembere alındı denmişti, bunlara ne oldu, ne yapıldı?
Yapılacak olan, hava harekâtının ardından mavi bereli ve bordo bereli kahramanlar vasıtasıyla 15-20 kişilik gruplar halinde yurt dışına sürgün etmek, orda işlerini bitirmek. Devamında da Türkiye’ de tek terörist kalmayıncaya kadar operasyonlara devam etmektir. İstihbaratımız bu hainlerin yerini tespit etmelidir. Zaten aşağı yukarı biliyorlardır da.
Çözüm budur! Misliyle ödettik demekle ya da 73 PKK’ lının öldürülmesiyle bu iş kökünden çözümlenmez. Tabii ki öldürmeye devam edelim, zaten kahraman askerlerimiz bunu yapacaktır. Bilmemiz ve yapmamız gereken gözü korkutmaktır.
Kahraman askerimiz 73 PKK’lıyı öldürüyor ama onlar 2 katını dağa kaldırıyor ,eğitip saldırıya hazırlıyor. İşte bu yeni katılımların önüne geçilmedikçe çözüm yok demektir.
Televizyonda bir terör uzmanı, güneydoğuda devlet yok diyor. Bunu ısrarla 2-3 defa söyledi. Devletin olmadığı yerde asker öksüz demektir ve öldürdüğü gibi öldürülür de.
Özel askeri güçler oluşturulmadıkça ve gönüllü askerlerden 5-10 bin kişilik bir güç meydana getirilmedikçe bu işin kökü kurumaz.
Sayısı az olan bordo bereliler ve mavi bereliler bu işin ispatıdır. Tam ve gereken çoklukta değillerdir.
09.09.2015 Çarşamba günkü ulusal gazetelerde, hainler panik içerisinde yazıyor. Bunlara hükümet, halk ve askerlerimiz gereken dersi hemen vermeli ve bu iş bitinceye kadar kararlılıkla üzerlerine gidilmelidir.
Bu iş ya bitirilecek., ya bitirilecektir! Bu işin bitmesi için hiç bu kadar yaklaşılmamıştı, şimdi bu iş bitirilmeli ve herkes, halk dahi elini taşın altına koymalıdır.
Şimdiye kadar alınan kararlar ve savaşlar çok kararlı değildi. Bu defa kararlı ve etkiliyiz.
PKK silah bırakmaz, onun silahı zorla elinden alınmalıdır.
Rabbim kolaylıklar ihsan etsin, doğru kararlar verdirsin ve yar yardımcımız olsun inşallah.
Saygı ve sevgilerimle.
(Yazı ilgili yerlere postalanacaktır.)