Zorunlu olmadığı sürece ara transfere her zaman karşıyım. Bu dönemde alınan her oyuncu bir risktir. 7-8 oyuncu transfer etmenin riskini siz hesap edin.

Daha 13.haftadan 4 futbolcunun bileti kesildi. İlk yarının bitiminde 4 futbolcu daha gönderildi. Sonrasında dendi ki, “4-5 oyuncu alacağız.” Bugün itibariyle anlaşma sağlanan oyuncu sayısı 7’yi buldu. Bir de önce kamuoyuna tanıtılan ve anlaşıldığı açıklanan, ancak bir gün sonra yetersiz (!) olduğuna karar verilen Laçin’i de sayarsak 8 oyuncu gelmiş. Büyük rakam. Zirve hesapları yapan bir takımda bu kadar gelgit normal değil. Kaldı ki, kulüpten yapılan açıklamada başka transferler olabileceği de belirtiliyor.

İlk etapta alınan futbolcuları ben “tam isabet” olarak değerlendirmiştim. Ancak gelinen noktada işin suyu çıktı. Anlaşılan o ki, kulüpteki değişiklik sadece isimle sınırlı kalmamış. Genel anlamda eskiye bir dönüş gözlemliyorum. Çünkü, eski Çorumspor’da da ara transfer döneminde takımın neredeyse yarısı değişirdi. Bu da kulübün sonunu hazırladı.

Oysa, ilk yarı bitiminde ihtiyaç duyulan mevkiler belliydi. Nokta transferlere ihtiyaç vardı. Bu kadar transfere hiç gerek yoktu. Sayı ile birlikte risk de artıyor, kimse farkında değil. Şunu anlarım, olağanüstü bir durum olur transfer yaparsın, eyvallah. Ya da, çok yetenekli ve gelecek vaat eden bir oyuncu denk gelir, ona da eyvallah. Ama öyle bir durum da söz konusu değil.

Umarım her şey düşünüldüğü gibi olur.

***

Güreş, ata sporumuz… Türkiye’nin olimpiyatlarda en çok madalya kazandığı spor dalı… Türklerle özdeşleşmiş geleneksel sporumuz… Bireysel sporlarda en çok izleyicisi olan branşların başında geliyor…

Tevfik Kış, Mahmut Atalay, Nazmi Avluca gibi Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonları Çorum’un bağrından çıkmış ve Dünyaya nam salmışlardır. Çorum, yiğidin harman olduğu yer diye anılır. Çorumlu güreşi çok sever. Hal böyle iken, bugün Çorum’da başlayacak olan Büyükler Türkiye Serbest Güreş Şampiyonası’nın daha merkezi bir yerde olan Atatürk Spor Salonu yerine çoğu kimsenin yerini bile bilmediği Hitit Üniversitesi 15 Temmuz Spor Salonu’na verilmesinin mantıklı bir tarafını bulamıyorum.

Belediye, salona otobüs kaldıracakmış. Allah aşkına, koskoca bir Türkiye şampiyonasından bahsediyoruz. Sadece otobüs kaldırmak yeterli olur mu? Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonlarının mindere çıkacağı bu organizasyon Atatürk Spor Salonu’nda yapılsa ve tribünler dolu olsa daha iyi olmaz mıydı?