Ünlü "Her Yer Karanlık" şarkısının söz yazarı Abdülhak Hamit sonradan evlendiği Belçikalı eşi Lüsyen'in resminin altına: "Sensiz de, seninle de olmuyor!" diye yazmış.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Türkiye'yi denetleme kararını 13 yıl aradan sonra 25 Nisan 2017 günü tekrar alınca, ünlü şairin Lüsyen Hanım'ın resmine yazdıkları aklıma geldi ve kızdım.

O kızgınlıkla başlıyorum:

•Siz Haçlı seferleri ile dünyayı kana bulamış insanlarsınız.

•Sömürgeciliğin, insan ticaretinin ayıplı, izi şark çıbanı kalıntısı gibi yüzünüzde  duruyor.

•Daha 23 Nisan günü, münasebetsiz Fransız Siyaset Bilimci Philippe Deforges'in "Erdoğan Öldürülmeli!" gibi yaveleri de ne oluyor, deyip devam edeyim derken Ahmet Taşgetiren'in: "Bu olay vız gelir, tırıs gider, denilebilecek olaylardan değildir." yazısı aklımı başıma getirdi.

Onlar da Viyana'yı iki kere kuşattınız, ne işiniz vardı oralarda?

Yemen'de bir milyon askerinizi kaybettiniz. Karşı tarafın kayıpları hariç! Elinize yanık Yemen Türküsünden başka bir şey geçmedi! "Ne işiniz vardı oralarda?" denince yanıtı ne olacaktı?..

Yani beş yıldır, zıtlaşa zıtlaşa çözümü zorlaşan bir noktaya geldik. Taraflara bu işin iyiye gitmediğini anlatmaya benim gücümün yetmeyeceği gün gibi açık.

Çözüm üretici de ufukta görünmüyor. Sonuç savaşa dönüşürse en büyük zararı bizim göreceğimiz çok açık. Onun için gerginliği arttıran taraf biz olmamalıyız.

*      *      *

Bombalı, acılı, şehitler verdiğimiz günler yaşıyoruz ve içimiz yanıyor.

Dünyada güzel şeyler de oluyor. Bir örnekle teselli bulmaya çalışalım:

ABD'de yaşayan Young çifti, ikinci çocuklarını beklerken aldıkları haberle yıkılıyorlar. Doktorlar, doğacak bebeğin "beyin ve kafatasında gelişim eksikliği" olduğundan doğduktan sonra 36 saatten fazla yaşamayacağını söylüyorlar. Young çifti bebeklerini yaşama şansı olmamasına rağmen dünyaya getirmeye ve organlarını bağışlamaya karar veriyorlar.

17 Nisan'da doğan çocukla resim çektiren aile, ardından hayata gözlerini yuman bebeğin tüm organlarını bağışlıyorlar. Yani dünya öldürenlerle dolu değil.

En güzel günler sizlerin olsun...