4-1’lik Bağcılarspor galibiyetiyle puan cetvelinde 2.sıraya yükselen Çorum Belediyespor’un iç saha ve deplasman performansı tıpkı siyahla beyaz, geceyle gündüz gibi. Oysa deplasmanda siyah değil biraz gri, gece değil de şafak vakti gibi olabilse şampiyonluk yolunda işi biraz daha kolay olacak.

Bağcılarspor maçında klasik bir Çorum Belediyespor vardı sahada. Özgüveni yüksek, panik yapmadan oynayan ve dakikalar ilerledikçe golü bulacağı izlenimi veren bir takım… Diğer iç saha maçlarından farkı, ilk kez yenik duruma düşmesiydi. Daha önce sahasında oynadığı 5 maçta da hep ilk golü bulan taraf olan Belediyespor, ilk kez Bağcılarspor karşısında geriye düştü. Takımın bu duruma göstereceği reaksiyon merak konusuydu. Ancak, futbolcular gerekli reaksiyonu gösterdiler ve 4 dakika sonra beraberlik golü geldi. 12.dakikada Yakup’un topu direkten dönmeyip gol olsa bu maçta da Belediyespor ilk golü bulan taraf olacaktı.

İlk yarısı 1-1 biten maçın dönüm noktası, bence Kerem’in oyuna girmesiydi. İkinci yarıya Fahri Eren’in yerine Kerem’le başlayan Çorum Belediye ilk yarıya oranla hücumda daha etkili ataklar geliştirdi. Nitekim, Kerem’in kazandırdığı penaltı sonucu ikinci gol geldi ve Çorum Belediye geriye düştüğü maçta 2-1 öne geçti.

Çorum Belediye’nin bu sezonki en büyük artılarından biri de, süreklilikleri olmasa da hızlı oyunculara sahip olması. Emrah’ın ceza sahası dışından attığı jeneriklik golden önceki koşusu, takipçiliği ve gol vuruşu, Kerem’in skoru belirleyen golden önce topu kendi ceza sahası önünden alıp rakip ceza sahasına kadar sokulması ve devamında ustaca bir vuruşla topu ağlara göndermesi buna örnek olarak gösterilebilir.

Önceki iç saha maçlarına göre tribünler daha kalabalıktı. Ancak 4-1’lik galibiyete rağmen sanki coşku eksikliği vardı. Yöneticilerde de o coşku ve heyecanı göremedim. Eğer yönetim ve takım içerisinde bir sorun yoksa, bu durum iç saha galibiyetlerinin artık sıradanlaşmasından kaynaklanıyor olmalı. Ama öyleyse de yanlış. Heyecan bitti mi, her şey biter!

Evinde 6’da 6 yapan takımın 5 deplasmandan 1 puanla dönmesinin artık şanssızlık, hakem, zemin ve benzeri bahanelerle izahı yok. Bu takım deplasmanda sorun yaşıyor, bu kesin. Hoca’nın artık bu soruna bir çözüm bulması lazım. Yoksa, sadece içeride maç kazanarak hedefe varması çok zor.

Çorum Belediye önündeki 3 haftada kader maçlarına çıkacak. Bu hafta Diyarbekirspor’la deplasmanda, haftaya Kocaelispor’la içeride, sonraki hafta da sahasında Kocaelispor’la karşılaşacak. Bu maçlarda alınacak sonuçlar Belediyespor’un ligdeki kaderini belirleyecek cinsten. Bu yüzden, camianın tek yumruk olup bu maçlara odaklanması lazım.