“Sayılı gün çabuk geçer” derler ya, göz açıp kapayıncaya kadar geçti devre arası. 27 günlük aranın ardından ikinci yarı bugün oynanacak maçlarla başlıyor. “Çorum Futbol Kulübü”, yeni adıyla ilk resmi maçını yarın Konya deplasmanında 1922 Konyaspor’la oynayacak. Konya’da alınacak bir galibiyetin vereceği moral ve havayla 1.Lig neden olmasın ki! Ben bu takıma güveniyorum.

Peki, Çorum Futbol Kulübü ikinci yarıya hazır mı? Bu soruyu iki yönlü cevaplamak gerek. Takım olarak hazır diyebiliriz. Ancak ekonomik olarak her şeyin günlük güneşlik olduğundan bahsedemeyiz. Şöyle ki, giden oyuncuların yerine takviyeler yapıldı. Tutarsa, ileriye dönük alınan genç oyuncular bu kulübün gelecek kaygısını ortadan kaldırıyor. Süper Lig yolunda iskelet kadroyu oluşturacak çok genç ve yetenekli oyuncular alındı. Şaban Yılmaz Genişyürek ve Volkan Akyıldız transferleriyle birlikte gol sorununun da çözüldüğünü düşünüyorum. Savunmada Eren Tokat’ın boşluğu doldurulursa ben bu takımın sonuna kadar şampiyonluk yarışının içerisinde olacağını düşünüyorum.

Bir de madalyonun diğer yüzü var, olmazsa olmaz dediğimiz finans ayağı… Daha önce de ifade ettiğim gibi, bütün yük tamamen Başkan Fatih Özcan’ın omuzlarına kalmış durumda. Bu ay içerisinde futbolculara ödenmesi gereken yüklü bir ödeme var. Başkan, bu parayı bulmak için büyük çaba sarf ediyor. Maalesef, kimsenin kılı kıpırdamıyor. Sanki bu takım uzaydan gelmiş, Çorum’un değil de başka bir memleketin takımıymış gibi bir hava var şehirde.

Sezon başı planlamasında, Ahlatcı Holding’in göğüs reklamı, BELTAŞ’ın sponsorluk anlaşması ve Federasyon gelirlerinin yanında en önemli kaynak olarak elektrik, doğalgaz ve su faturalarından elde edilecek gelirler hesaplanıyordu. Ancak, faturalarla ilgili proje hayata geçirilemedi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu faturalara katkı payı ilave edilmesini onaylamıyor. Onaylanmaması halinde, şehrin de kulübe bakış açısını göz önünde bulundurursak, sıkıntının boyutu oldukça büyük diyebiliriz. Bu çarkın mevcut düzende dönmeye devam etmesi imkânsız.

Kime sorsanız “Çorum’un yeri en az 1.Lig” diyor. Ama bakıyorsunuz kimse destek olmuyor. Sizce de burada ciddi bir çelişki yok mu? Hem en az 1.Lig diyeceksiniz, hem de kılınızı kıpırdatmayacaksınız. Yaman çelişki!

Bir şeylerin değerini anlamak için illa kaybetmek mi gerek? Mademki Çorum Futbol Kulübü bu şehrin en büyük marka değeri ve Çorum için gerekli, o zaman neden kimse destek olmuyor? Bu şehrin ileri gelenleri neden elini taşın altına koymuyor?

Gelin, şehir olarak, herkes gücü oranında bu takım için bir şeyler yapsın. Bir babayiğit çıksın ve bir kampanya başlatsın, bir şeyler yapsın. Yoksa onca emek, onca alın teri ve onca para heba olacak. Geç olmadan bu takımın ve bu takımı yönetenlerin kıymetini bilelim.