Son günlerde ülkede garip şeyler oluyor. Fazla soğukların etkisi mi?.. Zamların etkisi mi?.. Yoksa bilmediğimiz bir şeyler mi yiyip içiyorlar da kafa buluyorlar, tam olarak anlayabilmiş değilim.

*Erken kalkan kendisini mehdi ilan ediyor. Hatta onunla da kalmıyor bir video hazırlayıp, sosyal medyadan salıveriyor.” Ben Mehdiyim”. Bir değil, beş değil, nasıl şaşırmazsınız?

*

Çocuk bağırıyor babasına.

-“Babaaaa!”

Babası

-“Ne var evladım?”

-“Pazardan kilosu 7 liradan, bir kilogram soğan aldım, yeyip mi yatalım? Yoksa yemeden mi? Onu soracaktım”.

Baba

-“Yemeyin evladım, yanında yatın, yarın misafir gelecek, ne ikram edeceğiz?”

“Annen o soğanı ya yemeklere koyacak, ya da salataya doğrayacak.”

*

Spikerin, “Sokakta kime oy vereceksiniz?” sorusuna, vatandaşın yanıtı:

-“Şahsen adayları beğenmiyorum, oy kullanmayacaktım, fakat 150 yaşındaki büyük büyük dedemi görmek için sandığa gideceğim.”

*

Tank Palet Fabrikasının Katarlılara devir töreninde “Biz dışa bağımlılığın acısını, çok çekmiş bir milletiz!” denildi. Salon alkıştan yıkıldı, ister inanın ister inanmayın.

*

ABD'de bir Hristiyan lobi kuruluşunun başkanı olan ve "Doğal afetleri Tanrı geyleri cezalandırmak için gönderir" sözüyle tartışma yaratan Tony Perkins'in evini sel bastı. Gariplikler sadece bizim ülkemizde olmuyor, evrenseldir.

*

Sabah Gazetesi tam sayfa başlık atmış:

Reis; “Halkı sömürenden, hesap soracağız” dedi.

Eee 16 yıl boyunca kendi yönettiğine göre, demek ki daha öncesinden hesap soracak.

Biraz geç kalmadık mı.?

*

AKP Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, partisinin Sivas belediye başkan adayı Hilmi Bilgin’e oy isterken ‘cenneti‘ vaad etti. AKP’nin adayı Hilmi Bilgin’e oy vermenin “Ruz-i mahşerde (kıyamet günü) beraat belgesi (kurtuluş)” olacağını söyledi.

Hem vallahi, hem de billahi böyle dedi.

*

Haklı olarak değerli okuyucular, bu kadar teklif ve vaat arasında benim hangi partiye oy vereceğimi düşünüyor olabilir. Açık konuşalım, doğrusunu sorarsanız henüz kararımı ver(e)medim(!). Cennetteki köşe arsayı, hangi parti vaat edecek, onu bekliyorum. Kararımı ona göre vereceğim. Hepimizin tercihi ülkemiz için hayırlı, uğurlu olsun.