Çorum Belediyespor 2 beraberlikten sonra sahasında 68 Yeni Aksarayspor’u 3-1 gibi net bir skorla yendi ancak bazı sıkıntılar devam ediyor. Yani bu galibiyet sakın ola sıkıntıların üstünü örtmesin.

68 Yeni Aksarayspor son haftalarda kötü sonuçlar alıyor. 4 haftadır kazanamıyorlardı, 5 hafta oldu. Çorum’da izlediğimiz takımın 13 puan toplaması bile büyük bir başarı bence. Belediyespor’un bu takıma 10 kişi iken gol atamaması bile aslında sıkıntılarla ilgili önemli bir ipucu veriyor.

Maçın kısaca özetlersek, Belediyespor istediği gibi top çevirdi. Bunda Aksaray ekibinin çok kötü olmasının da etkisi vardı. İlk 20 dakikada Buğra ve Murathan’la 2 gol bulan Belediyespor’un rakip tamımın da 26. dakikada 10 kişi kalması üzerine farka gideceğini düşündük ama yanıldık. Kırmızı kartla birlikte maç da bitti. Oyun disiplininden uzaklaşan bir takım izledik. Murathan’ın sürüklediği ataklar rakip kalede etkili oldu. Ancak gol vuruşları o kadar laubaliydi ki, Murathan’ın emekleri boşa gitti. Zaten Murathan da baktı arkadaşlarında iş yok, 2 golü kendisi atarak güzel futbolunu taçlandırdı.

Sonuç olarak, Belediyespor 3-1 gibi net skorlu bir galibiyet alarak moral buldu. Ancak yukarıda da bahsettiğim gibi, bu sonuç kimseyi yanıltmasın. Sıkıntılar devam ediyor. Orta sahada ciddi anlamda bir organizasyon eksikliği var. Takımı yönlendirecek bir şef yok. Gol yollarında yaşanan sorun ise gün ışığı gibi ortada.

Belediyespor’un mevcut kadro ile bile ilk beşe gireceğini daha önce de belirtmiştim. Bu fikrimde bir değişiklik yok. Ama görünen o ki, ara dönemde iyi bir orta saha oyuncusu ve iyi bir golcü alınması gerek.

68 Yeni Aksarayspor maçında taraftarın yönetimi protesto etmesi bana çok anlamsız geldi. Yönetim de aynı görüşte olmalı ki, tribün liderlerinin ilişiğini kesti. Yönetimin deplasman maçına araç vermemesini protesto eden taraftara bir tek Çorum’da rastladık. Bakalım daha neler göreceğiz.