Deplasmanda aldığı Cizrespor yenilgisiyle bir kez daha liderlik fırsatından yararlanamayan Çorum Belediyespor, evinde Erzin Belediyesporu Yakup Alkan’ın ikinci yarıda attığı gollerle 2-0 yendi ve yeniden 2.sıraya yükseldi.
Çorum Belediye, Erzin Belediyespor karşısında maça iyi başlayamadı. Bunun en büyük nedeni, bence son 2 haftada kaybedilen puanlardı. İlk yarıda net diyebileceğimiz pozisyon bulamadı. Emrullah’ın bu maçta da erken sarı kart görmesi bir süreliğine performansını düşürdü ancak ilerleyen dakikalarda toparlanmasını bildi. Özellikle ikinci yarıda orta sahanın yükünü çeken oyuncu oldu. Abdullah, ilk yarıda savunmada çakılı kalınca Erzin Belediyespor daha çok alan buldu. Abdullah’ın uzun oynadığı tüm toplar rakibe gitti. İkinci yarıda ise tam tersini yaptı. Yerinde yaptığı kritik müdahalelerle rakibin gol bulma şansını önleyen isimlerden oldu.
Maçın ilk yarısında iki takım da pozisyon bulmakta zorlandı. Devrenin en net pozisyonundan Erzin Belediyesporlu Abdulhaluk yararlanamadı. Bu futbolcunun vuruşunda direğin dışına çarpan top auta gitti.
İkinci yarıya Erzin Belediye iyi başladı. Konuk takım özellikle kanatları etkili kullanarak Belediyespor’un üstüne geldi. Nitekim 48.dakikada sağ kanattan gelen topta Samet’in yakın mesafeden vuruşunda kaleci Sercan gole izin vermedi. Bu pozisyon Çorum Belediye’yi uyandırdı. Kanatları daha etkili kullanmaya başlayan Çorum Belediye, 63.dakikada Erkut’un pasında Yakup Alkan şık bir plase ile Çorum Belediyeyi öne geçirdi. Çorum Belediyenin skor üstünlüğünü yakalaması rakip takımın katı savunma anlayışından vazgeçmesine neden oldu. Çorum Belediye, Yakup, Ferhat ve Sebahattin ile önemli gol fırsatları yakaladı ancak değerlendiremedi.
Son dakikalara Çorum Belediye 1-0 üstün girerken, Erzin Belediyesporun ani atakları akıllara 90.dakikada yenen gol üzerine 1-1 biten Ankara Demirspor maçını getirdi. Ancak bu kez 90’da golü bulan Çorum Belediye oldu. Erkut’un ‘al da at’ diye verdiği topu Yakup Alkan şık bir vuruşla ağlara yollayıp skoru belirledi.
Çorum Belediye aldığı 2-0’lık Erzin Belediye galibiyetiyle moral buldu ve şampiyonluk yolunda güven tazeledi. Grup öyle bir grup ki, her takım her takımı yenecek güçte. Düşünün, 2.sıradaki Çorum Belediye bu hafta 7. sıradaki Van Büyükşehir Belediye ile deplasmanda karşılaşacak. Van temsilcisi Belediye’yi yendiği takdirde üstüne çıkacak. Böyle ilginç bir grup.
Belediyespor şampiyonluğun en güçlü adayı, bu kesin. Ancak, uzun maratonda sadece sahada oynamak yetmiyor. Psikolojik savaşa da hazırlıklı olmak lazım. Sinirler sağlam olacak ve tahriklere kapılmamak lazım. Gölcükspor maçından sonra yaşananlarla ilgili belli ki ders alınmamış. Erzin maçında Çorum Belediyesporlu Sebahattin ile Erzin Belediyesporlu Fatih arasındaki tartışma bir anda arbedeye dönüştü. Futbolculuğundan tanıdığım ve sevdiğim biri olan Genel Kaptan Yetkin Özbey’in rakip antrenörle tartışmaya girmesi olayın daha da büyümesine neden oldu. Bu tür şeylere gerek yok. Faydadan çok zarar verir.