Çorum Belediyespor haftalar sonra Tekirdağspor’u mağlup ederek taraftara beklenen ve arzulanan galibiyeti hediye etti.

Maç sonu taraftarın coşkusu, teknik ekibin sevinci, futbolcuların sanki ilk kez 3 puanla tanışıyormuşçasına mutlu olmaları fotoğraf makinelerinin objektifine yansıyan güzel karelerdi.

Peki ya oynanan futbol?

Kimine göre iyiydi, kimine göre kötü.

Bana göre…

Teknik Direktör Gürses Kılıç, savunmaya Ahmet Şahbaz’ın yanına bu kez Akın Karaaslan’ı tercih etmesinin ne kadar doğru bir karar olduğunu son 2 haftada görüyoruz.

Cezalı Yakup Kayış’ın yerine ilk 11’de başlayan Hüseyin Erol’da defansif açıdan doğru işler yaptı ancak hücumda üretken değildi.

Orta alanda laz uşağu Emrullah yine çok yalnız kaldı. İşte Çorum Belediyespor’un en büyük sıkıntısı da bu.

Teknik ekibin acilen takım içinde Emrullah’ın yanına Emrullah gibi sert oynayan bir orta saha bulması lazım.

Aksi halde böylesine kritik maçları kazanmak şansa kalır.

Cumartesi günü Ankara Demirspor ile kritik bir maça daha çıkacak olan Çorum Belediyespor’da teknik heyet cezalı Emrullah’ın yokluğunda nasıl bir orta saha kurgusu ile çıkacak merakla bekliyorum.

Teknik Direktör Gürses Kılıç takımı tanımaya başladıkça doğru işler yapıyor. Tekirdağspor maçında çıkardığı ilk 11’de Sebahattin Usta’yı maç içinde zaman zaman forvet arkasında, zaman zaman kanatta Mertcan ile değişmeli olarak kullanması rakibin defans kurgusunu alt üst etti. Bir ara Tekirdağspor’un stoperi Volkansel Yalçın’ın forvete yakın oynadığını düşündüğü Sebahattin Usta’yı kanatta kovalamaya başlayınca Tekirdağspor defansının bocaladığına şahit olduk.

Teknik Direktör Gürses Kılıç bu olumlu şeylerin yanı sıra Yakup Alkan’ın 5 haftadır suskunluğuna, Salim’in son paslardaki kararsızlığına, Aykut Emre’nin aşırı hırsına, Yeldar’ın düşüncesi ile uygulamadaki sorununa, Ali Kemal’in heyecanına da çare bulması durumunda beklenen Çorum Belediyespor’u izlettireceğini düşünüyorum.

Ayrıca Gürses Hoca’dan Tekirdağ maçında Selim Dilli sürprizi bekledim açıkçası. Antrenmanlarda yaptığı olağanüstü işlerin yanı sıra, Ortaköy Belediye Şapinuvaspor ile Tekirdağspor maçı öncesi yapılan hazırlık maçında attığı 2 gol ve oynadığı futbol ile Tekirdağspor karşısında Selim’den faydalanır diye düşündüm ama olmadı. Vardır bir bildiği diyelim geçelim.

Cumartesi günü grupta çok kritik maçlar oynanacak. Çorum Belediye Ankara Demirspor ile deplasmanda karşılaşırken, şampiyonluk yolundaki rakiplerinden Van Büyükşehir Belediyespor, Kocaelispor ile, Sancaktepe Belediye,  hocasını gönderen 24 Erzincanspor ile deplasmanda karşılaşacak. Altay, Cizre deplasmanında puan ararken, Gölcükspor son haftalarda çıkışa geçen Kozan Belediyespor’u konuk edecek.

Bu kritik haftada Çorum Belediyepsor’un Ankara’dan 3 puanla dönmesi durumunda puan sıralamasında çok şeyin değişeceği aşikâr.

Hadi hayırlısı…