Çok zorlu ve kıran kırana geçen Türkiye Süper lig futbol maçlarından sonra Galatasaray 22. kez şampiyonluğa ulaştı.

Her şampiyonluğun dönüm noktaları, hikâyeleri çok özel olan maçlar vardır... Galatasaray'ın da 2018-19 şampiyonluğunda hiç kuşkusuz Erzurumspor deplasmanının çok farklı bir anlamı vardı. Ancak bu anlam atılan kritik bir gol ya da alınan bir galibiyet değildi. Saha ve hava şartlarının çok zor olduğu Erzurum'a mutlak galibiyet için giden Galatasaray rakibiyle 1-1 berabere kalınca lider Başakşehir'le fark 8 puana çıkmıştı. Üstelik kalan fikstürde de çok zorlu maçlar vardı.

İŞTE LİDERLİK

Kısacası camianın üzerine bir umutsuzluk çökmüştü... Ancak Fatih Terim'in basın toplantısı sonrası kara bulutlar bir anda dağıldı. Liderlik vasfını bir kez daha gözler önüne seren Terim, bir gazetecinin şampiyonlukla ilgili sorusuna, "8 puan da kapanır 18 puan da" diyerek takımına olan inancını gösterdi. Bu sözler kısa sürede sosyal medyada en çok konuşulan konu olmuştu. Fatih Terim'in mesajı taraftarlara ulaşmıştı. Terim'in soyunma odasında futbolculara hitaben yaptığı konuşma da çok anlamlıydı: "Biz ancak vazgeçtiğimizde kaybederiz. Ve biz Galatasaray'ız. Asla vazgeçmeyiz"

AYAĞA KALDIRDI

Bu sözler, 1-1'lik beraberlik sonrası moral motivasyon olarak çok kötü durumda olan futbolcuları adeta ayağa kaldırdı. Şampiyonluğun ateşi Erzurum'da yanmıştı... Galatasaray'ı hedefe götüren yolda, Bursa, Akhisar ve Rize maçlarının da önemi büyük oldu. 2-0 geriye düşülen Bursa deplasmanında alınan 3-2'lik galibiyet sadece çok kritik bir 3 puan getirmedi. Rakiplere de büyük bir gözdağı verdi. Akhisar önünde Mitroglou'nun 90+5'te attığı golle kazanılan 3 puan da hayati önemdeydi.

ÇOK BÜYÜK BİR BAŞARI

Aynı şekilde zorlu Rizespor deplasmanında uzatma dakikalarında Diagne'nin golüyle kazanan Galatasaray, ardından bu moralle çifte kupa sevincini yaşadı.

Sarı-Kırmızılılar belki de son yılların en çalkantılı, en sıkıntılı sezonundan Türkiye Kupası ve lig şampiyonluğu çıkararak büyük bir başarıya imza attı.​

Burada sözü, Galatasaray’lıların “İmparator” diye tanımladıkları motivasyon profesörü Fatih Terim’e bırakalım:

FATİH TERİM : “Türkiye Kupası Finalinden önce basın toplantısında söylediğim bir söz vardı, organize ama amatör kötülük diye. Bizim hakkımızda bu sezonun ve bu şampiyonluğun öyküsü yapılacaksa başından sonuna kadar bu kötülüğe neden olanlarla mücadeleyi hiçbir zaman bırakmamak gerekiyor.

Bu mücadeleyi devamlı olarak göstermemiz gerekiyor. Tüm sezon birçok maçta hakkınız yeniyor. Bununla birlikte sürekli ceza alıyorsunuz. Bu cezayı yalnız ben almadım, futbolcularım, başkan ve yönetim de aldı.

Yetmiyor tüm kulüpler birleşmiş, siz Şampiyonlar Ligi mücadelesine çıkacakken, ne söylendiği pek belli olmayan, söylenene göre birbirlerinden habersiz bir bildiri ile karşılaşıyorsunuz, tabii bizim için kimlerin yaptığı, kimlerin servis ettiği biliniyor.

Bu yüzden sonuca bakmamız gerekiyor. Galatasaray'a karşı yapıldığı şüphesiz. Bunu da geçiyoruz. Karşınızda 10 maçtan men edilmiş bir teknik direktör bulunuyor, hatta şu an kupasıyla birlikte 11 karşılaşma olmuş. 11 maç takımının başında yer almamış ama iki kupa kazanmış bir ekibin teknik adamı var.

Bir kulüp başkanı günahınızı alıyor. Camiasını tatmin etmek için şov yapmaya yelteniyor. Teknik direktörüyle futbolcusu kendi hatasının faturasını bize kesmeye çalışıyor. Doğru bir yapılanmayla Galatasaray'ın sadece bugünü değil, geleceğini de tesis edilmesi için ciddi mesai harcadık.

Bir yanda yarış halindeyken, bir yandan da bu planlamayı gerçekleştirmek için arkadaşlarımızla bir hayli emek harcadık.”

Futbolda A takım seviyesinde hem Süper Lig, hem de Ziraat Türkiye Kupası'nda şampiyon olan Galatasaray'ın Türkiye Futbol Federasyonunun Gelişim Liglerinde mücadele eden 21, 19, 17 ve 14 yaş altı takımları kategorilerini şampiyon tamamladı.

Fenerbahçe’li dostlar Fatih Terim’i sevmezler. Ben de Fener’li olsaydım Fatih hocayı sevmezdim. Galatasaray’ı 8 defa şampiyon yapmış, hiç yenilmeden UEFA şampiyonu yapmış ve Galatasaray’a toplam 19 kupa kazandırmış Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük futbol fenomeninden bahsediyoruz.

Bu şampiyonluk nedeniyle Galatasaray’ımızın başarılı başkanı Mustafa Cengiz’i, imparatorumuz Fatih Terim’i, çok sevdiğim Abdürrahim Albayrak’ı, Yusuf Günay’ı, teknik ekibi ve futbolcu kardeşlerimi tebrik eder, başarılarımızın devamını dilerim.

Bir Galatasaray’lı olarak 22. Şampiyonluğumuzu aşağıdaki dörtlüğümle kutluyorum.

Küllerinden yine doğdun sevdamsın Galatasaray,

Beş yüz yıllık tarihsin destansın Galatasaray,

Bin bir zorluk içinde yine şampiyon oldun,

Türk’ün dünya markası dünyamsın Galatasaray…(Mehmet Özata)

29 Mayıs 2019