Evinde Diyarbekirspor’u 2-0 yenen Yeni Çorumspor, bitime 5 hafta kala puan farkını 6’ya çıkartarak Play-Off yolunda büyük avantaj yakaladı. Ancak oynanan futbolla yine vasatın üzerine çıkamadı.

Bahri Kaya, Yeni Çorumspor’un bu sezonki dördüncü teknik direktörü. Ancak Diyarbekirspor maçında bir kez daha gördük ki, takımda oyunsal anlamda değişen fazla bir şey yok. Mücadele üst seviyede ama üretkenlik adına sıkıntı büyük.

Sezonun ikinci yarısında Muhammed Fettahoğlu ile birlikte orta sahadaki yükü çeken oyuncuların başında gelen Kaan’ın bu maçta da yokluğu fazlasıyla hissedildi. Onun oynadığı maçlarda da sorun oluyordu ama bu kadar değil. Bu maçta yükün büyük çoğunluğu Muhammet Fettahoğlu’nun üzerine kaldı. O da çok iyi bir performans sergileyerek geldiği günden beri belki de en iyi oyununu oynadı. Güzel futbolunu ilk goldeki asistle süsledi.

Orta sahada top tutamayan Yeni Çorumspor, mecburen kanatlardan yüklenmeye çalıştı ancak bu kez de kanatlardaki futbolcuların orijinal kanat oyuncusu olmaması nedeniyle istenen tam anlamıyla gerçekleşmedi. Mert, Volkan ve Kıvanç’a göre daha çok top taşıyıp etkili oldu. Yine Eşref de zaman zaman yaptığı bindirmelerle takımını ileriye taşımaya çalıştı. Sağ kanat oyunun genelinde verimli çalışmasa da, iki golün pasının da bu kanattan gelmesi ilginç oldu.

Geldiği günden beri bir türlü beklenen performansı gösteremeyen Volkan bu maçta da vasatın altında kaldı. Volkan’ın artık skora etki etmesini bekliyoruz.

Sıkıntılarla boğuşan Diyarbekirspor karşısında rahat bir galibiyet almasını beklediğimiz Yeni Çorumspor, 2-0’a rağmen zorlandı. Sahada hücum oyuncularının çoğunlukta olduğu bir kadro ile yer alan Yeni Çorumspor pozisyon bulmakta zorlandı. Bunda orta sahanın yetersiz, kanatların ise düzenli şekilde çalışmamasının etkisi vardı. Bu durumda gol bulmak bireysel beceriye ve biraz da şansa kaldı.

Tam oyun iyice kilitlendi derken 78’de Yakup Alkan’ın bireysel becerisi ve biraz da şansının yardımıyla bulduğu gol geldi. Uzatmalarda attığı golle de skoru perçinleyip ne kadar önemli bir silah olduğun bir kez daha gösterdi.

2-0’lık skor sonuç olarak iyi görünse de, açıkçası üst düzey mücadeleye rağmen oynanan futbol beklentilerimin altında kaldı. Yani Bahri Hoca’nın maç öncesinde söylediği umut vaat eden futbolu göremedim.

Her şeye rağmen güzel bir skor alındı ve bu galibiyetle Yeni Çorumspor Play-Off’a göz kırptı. Sakatların da dönmesiyle bu takımın daha iyi sonuçlar alacağına inanıyorum.

Takımın başında ikinci maçına çıkan Bahri Hoca’ya da bir eleştirim olacak. Orta saha dökülüyorken, Barış gibi bir silahı oyuna almamasını doğrusu yadırgadım. Sakat denilen Barış 18 kişilik kadrodaysa oynayabilir demektir. Belki Barış’ı en azından son 20 dakikada oyuna alsa, 3 forvetle oynama riskine girmeye gerek kalmayabilirdi.