2012 yılında yürürlüğe giren Yeni Türk Ticaret Kanunu'nun bir maddesi de işletmelerin kullanmış oldukları fatura, irsaliye, ticari yazışmalar gibi her türlü kullandığı belgelerde asgari bulunması zorunlu bilgileri içermektedir.
01 Ocak 2014 tarihinde yürürlüğe girecek olan ilgili maddesinde, işletmeler düzenlediği ticari mektuplarda ve ticari defterlere yapılan kayıtların dayandığı belgelerde, eskiden zorunlu olan, vergi dairesi, vergi no, e-mail adresleri gibi bilgilere ilaveten, tacirin sicil numarasının, ticaret unvanının, işletmesinin merkezinin ve tacir internet sitesi oluşturma yükümlülüğüne tabi ise tescil edilen internet sitesinin adresinin de yazılması zorunluluğu başlayacaktır.
Ancak, işletmelere ilişkin Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS)'ne geçildiğinden, ticaret sicil numarası yerine MERSİS numarasının da yazılması yeterli olacaktır. Dolayısıyla, ticaret sicili müdürlüklerince kendilerine MERSİS numarası verilen işletmeler, ticaret sicili numarası yerine bu numarayı, verilmeyenler de ticaret sicili numaralarını ticari mektuplarda ve ticari defterlere yapılan kayıtların dayandığı belgelerde göstereceklerdir.
İnternet sitesi açma zorunluluğu kapsamına giren işletmeler ise, "bağımsız denetime" tabi olan işletmeler olarak düzenlenmiştir. Bu nedenle bağımsız denetime tabi olupta internet sitesi açmak zorunda olan işletmeler, internet sitelerinde yukarıda bahsedilen zorunlu bilgileri içeren bir site düzenlemesi yapacaklardır.
İşletmeler tarafından düzenlenen, faturaların, perakende satış vesikalarının (perakende satış fişleri, makineli kasaların kayıt ruloları, giriş ve yolcu taşıma biletleri), gider pusulalarının, müstahsil makbuzların, ücret bordroları, banka dekontları, tahsilat veya tediye makbuzları gibi belgeler işletmelerin ticari defterlerine yaptıkları kayıtların dayanağını oluşturduğundan bu belgelerde bahsedilen bilgilerin eksik olması halinde yani 01.01.2014 tarihinden itibaren bu bilgilerin bulunmaması durumunda 2014 yılı için 2.240 TL idari para cezası söz konusu olacağı da unutulmamalıdır.
Eğer, kullanmakta olduğunuz belgelerde bu bilgiler yok ise, bu belgeler bitip yeni belgeleri yukarıdaki bilgileri içeren şekilde bastıracağınız zamana kadar, yukarıdaki bilgileri içeren "kaşe" yaptırıp kullandığınız bu belgelere kaşelemeniz yeterli olacaktır.
Diğer yandan, Yazar kasa veya özel yazılımlar ile düzenlenen belgeler için ise bahsedilen bilgilere yer verilmesini teminen gerekli program değişikliklerini yaptırmaları veya program değişikliğine gidilinceye kadar bilgileri içerecek kaşeyi fişlerin önüne veya arkasına vurmaları gerekmektedir.
Aynı zamanda bu bilgilerin işletmelerin kullandıkları yukarıda sayılan belgelerde olmaması halinde, ticari işlemleri sonucu ortaya çıkması muhtemel yasal uyuşmazlıklarda, alıcı ve satıcılar arasındaki hukuki uyuşmazlıklarda da belgenin işletme lehine delil olması açısından önem kazanacağı da yorumlar arasındadır.
Bu işlemler için, bir aydan az bir zaman kaldığından, işletmelerin kullandıkları bu belgeleri yasal bilgileri içeren şekle getirmeleri kendilerini bir kısım cezadan ve yasal boşluklardan koruyacaktır.