Deplasmanda Elibol Sandıklıspor karşısında alınan 4-0’lık yenilgiden sonra Teknik Direktör Sedat Özbağ ile yollarını ayıran Çorum Belediyespor’da takımın başına Bolulu teknik adam Hakkı Öztabağ getirildi. Belediyespor, yeni teknik direktörü nezaretindeki ilk maçında ecel terleri dökse de son saniye golüyle kazanıp moral buldu.
Zeki Gül, Çorum Belediyespor’u amatör kümeden alıp 3.ligde zirveye oynayan takımın başarılı olmuş başkanıdır. Benim anlayamadığım, böylesine işi bilen bir başkan, hem de çok kritik bir dönemde takımı nasıl deneyimsiz bir teknik direktöre teslim eder? Herkes gibi, benim aklıma da, acaba Zeki Başkan “2.ligi kaldıramayız” deyip takımın çıkmasını istemiyor mu?
Ünyespor maçına dönecek olursak. Maçın başlamasına yaklaşık 1 saat kala başlayan şiddetli yağmur nedeniyle saha adeta göle döndü. İki takım da çok zor anlar yaşadı. Top sürmenin mümkün olmadığı bu ağır sahada Belediyesporlu futbolcuların yerden ayağa oynamaya çalışmaları çok anlamsızdı. Ta ki, son 10 dakikaya kadar. Buna karşılık Ünyespor uzun toplarla çıkarak doğru olanı yaptı.
32.dakikada kaleci Çağrı zeminin azizliğine uğradı. Kontrol ettiği topu elinden kaçırınca Çorumlu futbolcu Oktay bu hatayı affetmeyerek takımını öne geçirdi. Belediyespor hiç beklemediği bir anda yediği bu golden sonra paniğe kapıldı.
39’da Seyfettin’in kırmızı kart görmesi üzerine rakip takım 10 kişi kalırken, bu durum Belediyespor için büyük bir avantaj olarak görülmesine rağmen, değişen bir şey olmadı. Rakip takım 10 kişi kalınca Teknik Direktör Hakkı Öztabağ’dan hamle bekledik. Bu hamle, savunmayı üçe düşürüp, forveti ikilemekti. Ama Hakkı Hoca ikinci yarının başında Gökhan’ı oyuna alarak forveti çiftlerken, dörtlü savunma çakılı oynamaya devam etti. Son 10 dakikada savunmadan İmam’ı ileri çıkartıp savunmayı üçe düşürünce, Belediyespor rakip kalede etkili olmaya başladı. Nitekim goller de peş peşe geldi.
84’te Murathan’la beraberliği sağlayan Belediyespor, kalan sürede tüm hatlarıyla galibiyet golünü aradı. Nitekim 4 dakikalık uzatmanın son saniyesinde Uğur’un kendi kalesine attığı golle çok kritik bir galibiyet aldı.
Ligde kalma mücadelesi veren ve 10 kişi mücadele eden rakibi karşısında ecel terleri döken Belediyespor galip gelse de bu düzende işi çok zor. Maç bitiminde Belediyesporlu futbolcuların şampiyon olmuş gibi sevinmelerine ise bir anlam veremedim.
Bu maçta da gördük ki, Belediyespor’un sorunu teknik direktör değilmiş. Bu düzende Fatih Terim’i de getirseniz değişen fazla bir şey olmaz.