Günahıyla, sevabıyla 36 haftalık maratonun yarısı geride kaldı. Çorum Futbol Kulübü, büyük umutlarla çıktığı yolda kötü başladığı ilk yarıyı fantastik bir galibiyetle noktalayıp play-off umutlarını ikinci yarıya taşımayı başardı.

Öncelikle, 2-0’lık yenilgiden 3-2 galibiyetle sonuçlanan Kahramanmaraşspor maçıyla başlamak istiyorum. İç sahada beklenmedik Amed beraberliğinin ardından Kahramanmaraş maçının önemi iki kat daha arttı. Maç, neredeyse bir sezonun emeğinin karşılığına eş değer anlam kazandı.

Maça iyi de başladı Çorum Futbol Kulübü ama iyi oynadığı bölümlerde kalesinde bireysel hatalardan kaynaklanan iki gol gördü. Gerçekten de amatör liglerde bile artık zor gördüğümüz bu goller yüzünden birçok puan kaybetti bu takım. Bu maçta da kaleye gelen ilk topun gol olması ve devreye 2-0 geride girilmesi moral bozucuydu ama her zaman dediğim gibi, futbolda en tehlikeli skor 2-0’dır. Öndeki takımı rehavete sürükleyip oyun disiplininden uzaklaştırır. Gerideki takımın da ilk golü bulmasından sonra puan alması yüksek ihtimaldir. Bu maç, bu teoriye en güzel bir örnek daha oldu.

İkinci yarıya Kerem Çağatay-Ertuğrul Sancaktutan değişikliği ile başlayan Çorum Futbol Kulübü, tıpkı Amed maçında olduğu gibi yine 4-4-2’ye döndü. Bu değişiklik yine meyve verdi ve 3-2 gibi fantastik bir galibiyeti beraberinde getirdi. Bence, İsmet Hoca 4-4-2’yi artık daha çok düşünmeli ve denemeli.

Çorum Futbol Kulübü, özellikle son dakikaları aksiyon dolu geçen ve 4 kırmızı kartın çıktığı maçta 3 puanı bileğinin hakkıyla alıp play-off umutlarını ikinci yarıya taşıdı. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

İlk yarının kısaca genel bir özetini de yapmak istiyorum. Futbol için klişe bir söz vardır: “Atanla tutanın iyi olacak” derler. Bu lafın doğruluğuna örnek olarak Çorum FK’yı gösterebiliriz. Lider Manisa’dan sonra grubun en golcü takımı olmasına rağmen yediği basit gollerle saçma sapan puanlar kaybedildi. Bireysel hatalar takımı önce şampiyonluk yarışından kopardı, ardından play-off’tan uzaklaştırdı. Allah’tan, son haftalarda toplanan puanlarla umutlar devam ediyor.

Geçen yılların aksine takım bu sezon kamp dönemi geçiremeden ikinci yarıya başlayacak. Bu dezavantaj. Ama, iyi bir kaleci alınır ve yeni transferler de tutarsa, en azından play-off diyorum.