Son iki maçını kazanan Yeni Çorumspor, son beş maçından sadece 2 puan çıkartabilen Turgutluspor karşısında mücadeleye adeta 1-0 önde başladı ancak devamını getiremeyince yenilgi kaçınılmaz oldu.

Maç öncesinde Yeni Çorumspor’un Play-Off için puan kaybetme lüksü olmasına karşılık, Turgutluspor’un kazanmaktan başka şansı yoktu. Olası bir kayıp Manisa temsilcisinde olağanüstü bir duruma neden olabilirdi. Turgutluspor’un önceki hafta Bayburt karşısında 4-1 kaybeden kadrosundan 8 futbolcunun kulübeye çekilmesi de Yeni Çorumspor maçına kader gözüyle baktıklarının bir göstergesi olarak değerlendirilebilir.

Maçın ilk yarısında tempo o kadar yüksekti ki, kaleyi bulan her top neredeyse gol oldu. Yeni Çorumspor öne geçmesine rağmen savunmasında ve kalesinde inanılmaz hatalar yaptı. Bu sezonun en kötü savunmasını ve kaleci Onurcan’ını izledik. Bir sezonun kötü oynama kredisini bir maçta tükettiler. Evlere şenlik kale ve savunmaya rağmen en azından 1 puan olabilir miydi? Belki olabilirdi. Ama, evsahibi ekibin ilk yarının son saniyelerinde galibiyet golünü bulup soyunma odasına üstün gitmesi ikinci yarının formatını komple değiştirdi.

İkinci yarıda oyunu kendi yarı alanında kabullenen ve tamamen oynatmamaya ve zaman geçirmeye yönelik hareket eden Turgutlusporlu futbolcular, maçı adeta katlettiler. Hakem de zaman geçirmeye yönelik bu davranışlara prim tanıyınca maç maç olmaktan çıktı. Koskoca devrenin sadece ilk dakikalarında birkaç cılız atak geliştirebilen Yeni Çorumspor, oyunun sık sık durması nedeniyle maça konsantre olamadı.

Kazanmaktan başka şansı bulunmayan Turgutluspor, yata yata maçı kazandı. Yenilgiye rağmen Yeni Çorumspor haftayı Play-Off potasında kapattı. Ancak, 4 futbolcunun birden cezalı duruma düşmesi son haftaların formda takımı Halide Edip Adıvarspor’la oynanacak maç öncesinde büyük handikap oldu.

Camianın, Turgutluspor maçını hemen unutup tamamen önümüzdeki maçlara motive olması lazım. Çünkü ligin boyu kısalıyor ve takımın istikrarsız sonuçları kaldırma lüksü kalmadı. Halide Edip Adıvar ve peşinden Erzincanspor’la karşılaşacak olan Çorum ekibinin bu iki maçtan 4 puan çıkartması şart.