Epey zaman geçti. Çorum'da ailece yemekteyiz. Rahmetli Ethem Bey’ler de var. Hanımlardan biri; “Akşam namazını kılmadım. Geçti mi?” diye sordu.
Ben; “Bir vakit girmeyince, öbür vakit çıkmaz! Yatsı namazı okunmadı” diye yüksek? İlim? İrfanımı? ortaya koydum.
Rahmetli Ethem bey; “İlhan bey, akşam namazı farklıdır. Çabuk geçer. O yüzden akşam ezanını çabuk çabuk okurlar” dedi ve beni incitmeden bilgilendirmiş oldu.
Daha sonraki bir telefon konuşmamızda; “Akşam namazı gelince, hemen hatırıma geliyorsunuz. Verdiğiniz ; o güzel bilgiyi unutamıyorum” dedim.
“Teşekkür ederim. İnsanın bu şekilde güzel vesile ile hatırlanmasından daha güzel bir şey olamaz. Çok teşekkür ederim” dedi.
Söyleyiş tarzı. Anlatışına uyan ses tonu kulağımdan gitmiyor. O günden beri akşam namazlarını sanki rahmetliyle birlikte kılıyoruz.
Sohbet edilmesi zevkli, iyi insandı…
Allah rahmet eylesin…
Ethem bey’le tanışmamız oğlu Bülent Onur’un kardeşim İsmet Çenesiz’in damadı oluşundan sonra oldu.
Mühendis olan rahmetli bayındırlık müdürlüğü yapmış ve emekli olmuştu.
Yani 20 seneden fazla bir zamanı geride bırakan olaylardan söz ediyoruz. Bu zaman içinde Bülent’le bir arada olmamız az olmadı. Allah selamet versin. Üstün yeteneğinin yanında, sakin, başarılarını terlemeden yerinde getirebilen örnek davranışları ile ailemize güç kattı.
Erdem Çenesiz ve Bülent Onur kayın-enişte birlikteliği ile Ece Banyo’dan Ece Holding’e ulaşmayı başardılar. Başarının yakalanmasında Bülent Onur faktörünün önemli olduğunu Erdem Çenesiz’den bazı zamanlarda duydum.
Ece Holding; Ece Banyo’nun üretip dünyaya pazarladığı; kaliteli vitrifiye ürünleri ile sadece ailemizin ve Çorum’un değil, Türkiye’nin gurur kaynağıdır.
Beklentimiz başarının daha ileri seviyeye ulaşmadısır.
Bülent Onur’un özelliklerinin temelinde anne, babanın yetiştirme inceliği yatar. Bu bakımdan rahmetli Ethem beyin ve anne Özden hanımın önemi; benim için akşam namazı ile ilgili bilgiden ibaret olamaz.
Ethem Onur beye tekrar Allah’tan rahmet diliyorum ve nur içinde yatmasını niyaz ediyorum. Ailenin geri kalanlarına Allah’tan sabır ve başsağlığı diliyorum.
En güzel günler sizlerin olsun.