Yaklaşık, 22 yıl önce yayınlanmış olan yazımı, meramımı daha iyi anlatması adına orijinal haliyle eklenti yaparak bu haftaki köşeme taşımak istedim.

Çorum Haber gazetesinin 26 Şubat 1997 tarihinde yayınlanan sayısında kaleme aldığım "BİR ANIT ADAM" başlıklı yazımın orijinal kupürü şu şekilde;

Her şeyden önce Rahmetli Dr. Abdurrahman Soyarslan'ın; bin bir zorlukla yapımına başladığı verem hastanesi inşaatında okul tatilinde, çalışmaya çağırdığı, öğrencilerden biriyim. Yani, olaya duygusal yaklaşmamı doğal karşılamanızı istiyorum.

Hastanenin yıkılıp, yerine dört katlı binalar yapılması düşüncesi beni derinden yaraladı.

Olayı bana, son derece üzgün olduğu her halinden belli olan Dr. Şükrü Tokatlıoğlu haber verdi ve dedi ki, "Bir taraftan binaların yoğunlaştığı yerlerde, yepyeni binaları yıkarak iki meydan açıldı. Çok da güzel oldu. Konumu bakımından etrafı yoğun binalarla dolmuş, yapısı itibariyle küçük binalarla bölgesine nefes aldırır nitelikte olan hastanenin, bozulup yerine binalar yapılmasını doğru bulmuyorum. Bu haliyle hizmet verebileceği bir çok konum olabilir. Üstelik; Prof.Dr. Turan Ilgaz'ın, ayrıca sizin de iki defa yazdığınız yapılışını tasarlayıp, bin bir zorlukla inşa eden Rahmetli Dr. Abdurrahman Soyarslan'ın hatırasına vefasızlık olacağını belirtmek istiyorum" dedi.

Geride bıraktığımız Salı günü Dr. Rıfat Patır'la birlikteydim. Rıfat Ağabey'de benzer şeyler söyledi. Aklın yolu birdir. Elbette öyle olacaktır.

Bana gelince; bu görüşlere bütün mevcudiyetimle katılırken, Çorum'un vefasızlık örneği gösteren bu durumdan kendini kurtarmasını, tesisin yeni alacağı görevde, Dr. Abdurrahman Soyarslan'ın isminin uygun bir şekilde kullanılmasının şart olduğunu düşünüyorum.

En güzel günler sizlerin olsun...