Holding sahiplerinin patron olduğu yandaş, candaş, boyalı basın, adı ne olursa olsun medya bazı haberleri yeri gelir bir yıldan uzun süre yayınlar. Bazı haberleri görmezden gelir. Bazı haberleri önemsiz gördüğünden üçüncü sayfa diye nitelendirilen anlayışla yayınlar. Reklam kaynaklarına zarar verebilecek yayınlara asla yer vermez.
Onların televizyonları en çok izlenir. Onların gazeteleri en çok satılır. Reklam pastasından en büyük payı onlar alır. Gazete sahipleri büyük çaplı ihalelerle ilgilenir.
Yorum yapmaya gerek var mı, bilemiyorum. Ancak internet ortamında yer alan bu haberi değerlendirmeye gerek var. Eğri oturup doğru konuşalım. Görev bekleyen, atanamayan üçyüz binden fazla öğretmen var. Peki tek tek hepsini saymaya kalksan kaç tane eşek var?
Hangi kafayla bir öğretmenle af buyurun bir eşek kıyaslanır?
EN BÜYÜK EŞEKLİK BU DEĞİL Mİ?
Medya soğukta donan 5 eşeğe gösterdiği ilgiyi insan hayatına göstermiyor.
Geçtiğimiz perşembe akşamı Malatya’da meydana gelen trafik kazasında Emine Coşkun (23) Derya Şahin (29), Alişan Ergen (26), Erhan Yaşar (24), Çetin Kuşbay (29) ve minibüs şoförü Bilal Antiç hayatlarını kaybetti.
Kar nedeniyle kayganlaşan yolda yaşanan kazada hayatlarını kaybeden 5 öğretmen, eğitim camiasının yüreğini dağlarken Türkiye’de sadece birkaç satırlık haber olmaktan öteye gidemedi.
Ancak Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi’nde ne ilginçtir ki aynı gün donan 5 eşek bırakın Türkiye’nin neredeyse Dünya’nın gündemine taşındı. Günlerdir Türkiye 5 eşekle yatıp 5 eşekle kalkıyor. Öyle ki kaymakam emriyle sıcak bir ahıra alınan eşekler için taa Tekirdağ’dan kamyonlar gönderilerek çiftliğe yerleştirildi. İki olayda da 5 canlı var. Biri insan diğeri hayvan. Elbette ikisi de önemli ama bir sıralamaya girdiğinde insan hayatından daha önemli olduğu savunulamaz.
Yine benzer şekilde Suriye’nin Türkiye sınırında her gün yaşanan iç çatışmalarda onlarca Suriyeli ölüyor. Bebekler soğuktan donuyor. Ancak dünya ve ülke medyası ne yazık ki 5 eşeğe gösterdiği ilgiyi ölen insanlara göstermiyor. İşin daha da ilginci Suriye’de açlık ve sefalet nedeniyle her gün onlarca eşek bıçakla kesilerek insanlar tarafından yeniliyor.
Yine atama bekleyen 350 bin öğretmen bulunuyor. Soğukta evine ekmek götüremeyen bu yüz binler o 5 eşekten daha fazla üşüyor ancak medya olayı yine görmezden geliyor.