Ulaştırma Bakanları :Garabet Artin Davut, AndonTingir Yaver, Oskan Mardikyan, Kirkor Aganon, Kevak Sabit Fincancıyan, Agop Kazasyan.
Ermeni Büyükelçiler var:
Karabet Artin Davut (Berlin),
Dikran Aleksanyan (Brüksel),
Yetvar Zahrap (Londra),
Osep Misak Meyan (Lahey)
Ohannes Kuyumcuyan (Roma),
Dikran Tıngır (Berlin),
Mihran Kavakyan (Brüksel.)
Ayrıca 15 tane de Ermeni Konsolos var aynı yıllarda.
16 Ermeni de İçişleri Bakanlığı yapmış.
Davut, Vartan, Şabanyan, Amira, Dernersizyon, Kazanyan, Mamikomyan, Kayamaçyan, Balaçyan, Ferit, Gamsa, Süberyan, Yusufyan, Parnasyan, Handanyan)
Bir faşist sorusu daha soralım:
Meclisinde bu kadar üst düzeyde ermeni ve Rum
Bulunurken o meclis, o ülke nasıl soykırım yapabilir?
İHANET EDEN ERMENİLERE BAKALIM:
Hampursun Boyacıyan (Kozan), Karagin Pastırmacıyan (Erzurum), Havan Papazyan (Van) adlı milletvekilleri terörist ve çeteci olarak 1. Dünya Savaşında ülkelerine yani Osmanlı’ya ihanet ettiler.
Bu hainlerin torunları da ABD’de Mehmet Baydar ve Mehmet Demir ile (1973), başlayan terörist eylemler Nadide Akbay ile şimdilik sona ermiş gibi görünen (Lizbon-1982) 26 diplomatımızı şehit ettiler. Tarihçiler, aydınlar lütfen arşivlere buyurun. Ermeni ihanetlerinin bu ülkeye neye mal olduğunu ve boyutunu görün. Hangi ülke savaşta düşman tarafına geçen bir halkı (cemaati)çiçekle taltif eder?
*
Ayağa kalkmaya bir sebep gerekti Fırtına gibi tehdit üstüne tehdit alıyor Ankara.
Avrupa Birliği Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Temsilcisi Günter Verheugen
-“-Türkiye’nin, Fransa Parlamentosu’nca Ermeni soykırımı iddialarına ilişkin yasaya, aşırı tepki gösterdiğini öne sürüyor!
( Dikkat edin, susup “siz bilirsiniz”demediğimiz için suçluyuz. Tepki vermemiz yanlışmış. Ve bakın bey efendi daha neler diyor?)
“Bunun Avrupa Birliği ile ilişkilerde Türkiye’nin yararına olmadığını savunuyor. Paris Meclisinin uydurma soykırım yasasını kanunlaştırmasını yorumlarken bakın nasıl bir dil kullanıyor:
-“-Üye ülkeler hakkında yorum yapılamam”- diyor.
İhanet kuşatması, meğer Paris’ten Çin Seddi’nden de muhkem. Ağzımıza biber sürebileceklerini belirtiyor Verheugen Bey Efendi.
PEKİ, AB’NİN SOYKIRIM İDDİALARIYLA İLGİLİ GÖRÜŞÜ NE?
Cevap düşündürücü:
-..- AB kurulmadan önceki süreç ve olaylara ilişkin hiçbir yorumu ve demeci olmayacak yetkililerin. Bugüne kadar da tarihi konularda hiçbir görüş belirtmemişler.
Batı’dan böyle peki doğu’dan kuşatma nasıl? Paris’te bulunan Ermenistan Devlet Başkanı Robert Koçaryan ve Savunma Bakanı Sarkisyan ile öteki kabine üyeleri
-“-Türkiye bizim için tehlikeli olduğu sürece, Rus Birlikleri ülkemizde kalacaktır” diye kamuoyu oluşturuyor. Herkesçe malumdur ki Türkiye’nin Ermenistan’a karşı en ufak bir saldırı planı yok.
Bunu bahane ederek Ermenistan, hem ülkesinde Rus askeri bulunduruyor hem NATO’ya girmek için fır dönüyor. Sarkisyan’a göre NATO güvenliklerinin ve bağımsızlıklarının teminatı! Dünyaya karşı güya barışçı ilişkiler için çalışıyormuş imajı vermeye çalışıyorlar. … Taktik ve program bu kapsamda gelişiyor.
Yavuz hırsız ev sahibini bastırıyor. Dost ve müttefik ülkeler “tavşana kaç, tazıya tut” politikasında bayağı mesafe almışlar. Böyle kafamıza kafamıza vurulmazsa bazılarının uyanacağı yok derin uykudan.
*
KÜÇÜK BİR TARİH HATIRLATMASI.
Siz yüzyıllar evvelini bırakın da şunun şurasında 20-25 sene evvel yapılan soykırım, asimilasyon ve göç ettirme olaylarını görün.
İŞTE FAŞİST JİRKOV'UN ASİMİLASYON POLİTİKASI
Bulgaristan'da Todor Jirkov yönetimi altında Türk azınlığa yönelik ilk asimilasyon programı 1984 yılında başladı. Türkler zorla "Bulgarlaştırılma"ya çalışıldı. Türklere ve yaşadıkları yerleşim birimlerine Bulgar isimler verildi. Türkleri artık milli bir azınlık olarak tanımadığını açıklayan Jirkov hükümeti, Türkçe isimleri yasakladı. Jirkov'un asimilasyon politikasından yaklaşık 1.5 milyon insan mağdur edildi. Yalnız dikkat edin, hiçbir dünya ülkesi Bulgaristan’ı kanımadı. Unutmayın ve uyumayın.
KERİM ÖZBEKLER