İlk yarının son maçında, grubun yenilgisiz tek, en az gol yiyen ikinci takımı olan Bursa Nilüferspor’u 2-0 gibi net bir skorla yenen Çorum Belediye, en iyi ve en istekli maçını oynadı. Kırmızı-Siyahlılar aldıkları bu galibiyetle zirve yarışında “ben de varım” dedi.
Hava soğuk olmasına rağmen çok sayıda seyirci önünde oynanan maçta, Teknik Direktör Yavuz İncedal önceki haftalarda olduğu gibi kadroda yine rotasyon yaptı. Kaptan Nedim’i sezon başından beri ilk kez kulübeye çeken Yavuz Hoca, sakat olan Sefa’nın yerine sol bekte Murathan’la maça başladı.
Zeminin bozuk ve kaygan olması nedeniyle iki takım futbolcularının da zaman zaman zor anlar yaşadığı maçta Çorum Belediyespor, alışılmışın aksine oyuna hızlı başladı. Hücum girişimlerinin yanında, savunma güvenliğini elden bırakmadı. Özellikle sağ kanattan Buğra ile gelişen Belediyespor atakları tehlikeli oldu.
Maçın 6. dakikasında köşe vuruşundan gelen topu savunmasından ileri çıkan Osman’la gole çeviren Belediyespor, skor üstünlüğünü yakaladı.
Golden sonra savunma güvenliğini ikinci planda tutan Bursa Nilüferspor beraberlik golü için ileri çıkmaya başladı. Tüm atak girişimleri neredeyse M.Akif’in marke etmekle görevlendirildiği 10 numaralı oyuncuları Bünyamin’le başladı. Belediyespor’un boş alan bırakmaması üzerine uzaktan şutlarla gol aradılar.
İlk yarının son dakikalarında kaleci Fatih’in elinden kaçırdığı top, maçın kader anı olurken, şans Belediyespor’un yanındaydı.
İkinci yarıya Çorum Belediye ilk yarıdaki onbiriyle çıktı. Yavuz Hoca’nın, yakalanan skor üstünlüğüne ve orta sahanın oyundan düşmesine rağmen oyuncu değişikliği yapmamasını yadırgadım. Nedim’in 76.dakikada değil de, oyuna daha erken girmesi gerektiğini düşünüyorum.
Beraberlik golü için savunma güvenliğini elden bırakan Bursa Nilüferspor, savunmasında gedikler verirken, Çorum Belediye özellikle sağdan Buğra ile etkili ataklar geliştirdi. Ancak bu ataklar sonuçsuz kaldı.
89.dakikada Kıvanç’ın topunun direkten dışarı çıkması tribündeki taraftarlara saç baş yoldururken, uzatma dakikalarında yine bir duran toptan kaptan Nedim’in farkı ikiye çıkartması galibiyeti perçinledi.
Çorum Belediye aldığı bu galibiyetle ilk yarıyı 30 puanla 4. sırada kapatırken, umutlarını ikinci yarıya taşıdı.
Mevcut şartlarda Çorum Belediyespor’un topladığı 30 puanı başarı olarak değerlendiriyorum. Fakat, ikinci yarıda bir fikstür dezavantajının olduğunu da göz ardı etmemek lazım. Bu kadronun takviyeye ihtiyacı var mı, var. Ama ben yine de ara transferde takviye yapılmasını doğru bulmuyorum. Bence en büyük transfer, iyi bir hazırlık dönemi geçirmek ve bazı futbolcuların kendilerine çeki düzen vermeleri olacaktır. Çünkü grupta başını alıp giden takım yok. Her ne kadar Darıca Gençlerbirliği ilk yarıyı lider bitirse de, benim izlediğim en iyi takım Tire 1922 Spor.