Oldukça çalkantılı geçen hazırlık döneminin ardından sezona 1922 Konyaspor galibiyetiyle başlayan Yeni Çorumspor, ilk deplasman maçını da kazanarak tarihinde ilk kez ilk iki haftada 6 puana ulaştı.

Konyaspor maçını uzun süre 10 kişi oynayan ve buna rağmen kazanan Yeni Çorumspor’un deplasman performansını İnegölspor karşısında görme şansımız oldu. Teknik Direktör Bahri Kaya, Konyaspor maçının kadrosundan kırmızı kart cezalısı Emrah’ın yerine Muhammed Rıdvan’a forma vererek tek değişiklik yaptı.

İlk yarıda topa daha çok sahip olan ve oyunu yönlendiren taraf Yeni Çorumspor’du. 15.dakikada Ferdi’nin sakatlanıp çıkması ve yerine Oktay’ın girmesiyle takımda bazı değişiklikler oldu. Mert Ilıman sola geçerken, maçın en iyi adamlarından biri olarak ön plana çıktı.

27.dakikada Muhammed Rıdvan’ın golünde şans faktörü Çorumspor’dan yanaydı. Aslında Kıvanç iyi bir şut çıkartamadı ama kaleci Şener kolayca bloke edebileceği topu elinden kaçırınca Muhammed Rıdvan’a sadece topu boş kaleye göndermek kaldı. Burada Muhammed Rıdvan’ı takipçiliğinden dolayı kutlamak gerek.

Öyle enteresan bir maç oldu ki, iki takım da farklı kazanabilirdi. Galibiyet iki tarafa da gitti geldi. Aslında sonucu belirleyen kaleci faktörü oldu. Yeni Çorumspor’un genç kalecisi Onur 33.dakikada tribünlerin gol diye ayağa kalktığı pozisyonda yaptığı inanılmaz kurtarışın yanında son dakikada kurtardığı penaltı ile maçın yıldızı olurken, İnegölspor kalecisi Şener yediği iki acemice golle takımını adeta yaktı.

İkinci yarıda kontrol neredeyse tamamen İnegölspor’da ama şans Çorumspor’dan yanaydı. Mert’in topu çizgiden çıkartması da maçın kader anlarındandı. Aynı Mert, 81.dakikada Kıvanç’la gelen ikinci golün mimarıydı. Bence, Onur Tekin’den sonra maçın en iyi adamı Mert Ilıman’dı.

Son dakikada yaşananlar sanırım uzun yıllar unutulmayacak cinsten. 6 dakikalık uzatma süresinin son dakikasında rakip oyuncuya hem de ceza sahası çizgisine çok yakın bir yerde faul yapmak çok acemice bir şey. Gole giden topu Kıvanç’ın elle çıkartması ve devamında hakemin kırmızı kart-penaltı kararı ile heyecan tavan yaptı. Hakem pozisyona daha yakındı ama bana top çizgiyi geçti gibi geldi. Burada hakemin kararına saygı duymak gerek.

Temdit penaltısında galibiyet Onur’un sihirli ellerine kaldı. O da Serik Belediye maçında olduğu gibi gereğini yaptı ve soluna gelen topu çıkartarak Yeni Çorumspor’un galibiyetini ilan etti.

Sezona ikide iki yaparak başlamak, hele de büyük bir kaos ortamından çıkan bir takım için inanılmaz bir şey. Burada Teknik Direktör Bahri Kaya’yı da kutlamak lazım. Tabi, arkasında duran yönetimi de unutmamak gerek.

Genel anlamda ortaya konan mücadele çok iyi. Ama oyunsal anlamda daha eksikler çok. İlerleyen haftalarda hazır olmayanların hazır hale gelmesi ve kanatların daha iyi çalışmasıyla daha iyi sonuçlar alınacağına inanıyorum.

Bahri Hoca maçtan sonraki açıklamasında her ne kadar “Hedefimiz ligde kalmak” dese de, ben öyle olmadığına inanıyor, ana hedefin 1.Lig olduğunu biliyorum.

Burada Kıvanç’a da bir paragraf açmak istiyorum. Genç yaşına rağmen büyük işler yapıyor. İki haftadır takımını sırtlıyor. Eğer bir oyuncu kırmızı kart görecekse bu şekilde görmeli. Bravo Kıvanç.

İkide ikinin ardından bu haftaki Gümüşhanespor maçı tam hedef belirleme maçı niteliği kazandı. Bu maçta alınacak bir galibiyetle çok şey değişir çok.