Son günlerde bazı ekmeklerde bilhassa da Ramazan’da çıkan pidelerde fare pisliği görülmüş ve okuyucularım tarafından bunu yazmam istenmişti.

Bizim de bizzat uyguladığımız bazı önlemlerle bu sorunun önlemek şimdi çok kolay.

Bizim bağda tavukların yemine ortak olan, domateslere zarar veren bu hayvanlar için fare kovan bir firmayla anlaştık. Firmanın yaptığı çalışmalardan sonra 15 gün içinde bağda fare falan kalmadı.

Firma görevlileri muhtelif yerlere bir kara kutu koyuyorlar ve bunun sonucunda fare falan kalmıyor. Her ay gelip kontrol ediyorlar. Herhalde bu kara kutulara ilaç koyuyorlar. Öyle çok bir fiyat da tutmuyor. İlgilenenlere firmanın telefonlarını verebilirim.

Otellerin bir kısmı da bunlardan koydurmuş çok memnunlar

Belediyemiz fırınlara, lokantalara vs. bu sistemi koydurmalı. Belediyemizin hangi birimi bu konuyla ilgileniyorsa hemen ciddi olarak el atılmalı düşünüyorum. İlçe belediyelerimiz de bu konuda gerekli çalışmaları yapmalıdırlar.

Bu yazı belediyemizdeki ilgili yerlere bildirilecektir.

KÖPEK BAKIM EVİ;

Bir hafta önce Çorum Belediyesi’nin en güzel hizmetlerinden biri olan köpek bakım ve kısırlaştırma barınağına gittim.

Oradaki yetkililerin ve bizim de beğendiğimiz iki tane köpeği bağa götürdük. Köpeklerin nasıl olduklarına, bekçilik yapıp yapmadıklarına bir ay sonra karar vermemiz söylendi. Köpek gittiği yere 1 ay içerisinde ancak ısınır ve sahiplenir dendi.

Belediyemizin güzel bir hizmeti olan bu Köpek Bakım Evi çok bakımlı ve yetkilileri çok güzel hizmet veriyorlar.

Barınakta köpek koyacak yer kalmamış ancak oradan götürülen köpeklerin yerine yenilerini bakım için alınabiliyormuş. Ameliyat, tedavi, bakım ve kısırlaştırılma da devam ediyor.

Sayın Belediye Başkanımız’ı, Köpek Bakım Evi’nin Müdürü Veteriner Sayın Mustafa Kalın Bey’i ve personelini tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum.

Çorum’un ilçeleri de bu güzel hizmeti yapmalıdır. Daha doğrusu her belediye bu görevi yerine getirmelidir.

Not: Sanat Okulu’ndan öğretmenim, çok kıymetli Sayın Cevat Kuşcu hakkın rahmetine kavuştu. Kendisini Cumartesi günü öğle namazını müteakip toprağa verdik. Cenazeyi Hıdırlık Mezarlığı’na belediyenin cenaze aracı götürdü. 25-30 kişi araç bulamadıkları için ve herhalde Belediye’den de otobüs talep edilmediği için mezarlığa gidemediler.

Saygı ve sevgilerimle.