Dün “düşlerimizden vazgeçmeyiz” demiştik ya, bugün de bu doğrultuda duygu ve düşüncelerimizi paylaşmaya devam etmek istiyoruz. Elbette, “2018’den beklentilerimiz” başlığı altında.

Tekrara düşmek pahasına da olsa, “barışın ve kardeşliğin, iyiliklerin, güzelliklerin, sevginin egemen olduğu bir kent” düşümüzü ve özlemimizi en başa almaktan da geri durmayacağız.

Doğup büyüdüğümüz, yaşadığımız kente olan sevgimizi, coşkumuzu, tutkumuzu ve bağlılığımızı, 48 yıllık mesleki birikimimizle de harmanlayıp, “gerçekçi” değerlendirmelerimizi bu kentin insanlarıyla paylaşmamızın, bir görev, hatta sorumluluk olduğunu çok iyi biliyoruz.

Çorum için bir “gelecek vizyonu” ve bunun kapsamı içinde olmak üzere bir “büyüme stratejisi” belirlenmesine katkıda bulunmaya çalışırken, “Çorumlu” olarak özeleştiriden kaçınmamamız gerektiğinin de bilincindeyiz.

İşte bu anlayışla, Çorum’un en önemli sosyal, toplumsal sorunlarından birinin, “fitne, fesat ve haset” olduğunu defalarca yazdık, yazmaya devam ediyoruz. Nasılsa, dedikoduyu, şehir efsaneleri üretmeyi, bire bin katmayı çok seviyoruz.

“Akrabanın akrabaya akrep etmez ettiğini” diye bir atasözümüz var. “Akraba” yerine hangi sözcüğü kullansanız olur. Örneğin, “İşadamının işadamına akrep etmez ettiğini” derseniz de yanlış olmaz, “hemşehrinin hemşehriye”, “meslektaşın meslektaşa” derseniz de…

Geçmişte, bu kente bir sanayi tesisinin kuruluşuna, en fazla tepkinin sanayici ve işadamlarından geldiğini, “Bu nasıl anlayış?” diye o sanayi tesisinin lehine mücadeleyi bizim verdiğimizi de Çorumlu henüz unutmamıştır.

2018’den ve gelecek yıllardan Çorum adına iyi şeyler umut edeceksek, önce bu kötü huylarımızı terketmemiz gerekir. Çorum ekonomisi güçlenirse, hepimiz güçleneceğiz. Çorum büyürse, büyük kentin nimetlerinden hepimiz yararlanacağız. Daha yaşanır bir kent haline gelirse, hepimiz daha iyi yaşam olanaklarına kavuşacağız.

Kıskançlığı, kaprisi, kompleksi yenip, bunların yerine sevgi, saygı ve hoşgörüyü, dayanışma duygusunu koymanın tam zamanı. Akrabalık, komşuluk, dostluk, hemşehrilik ilişkilerinden, ekonomi gemisinin içindeki ilişkilere kadar, her alanda…