Ağzı olan konuşuyor

Deprem olur, onlar uzman kesilir. Üniversitelerde ders veren, mezun olup mesleğini sürdürenler susar; okuma-yazma bilmeyenler konuşur. Gerekçeleri aynı, adamlar mesleğini bildikleri için yıllardır inşaatlarda amele olarak çalışıyor.

Şehitler gelir. Cenaze törenleri mitinge dönüşür. Gündeme uygun hareket edenler, evlerindeki tül perdeleri kuşanıp sokaklara dökülür. Cepheye gidip şehit olmak istediklerini haykırırlar. Hepsinin elinde çok pahalı akıllı telefonlar vardır. İnternetten canlı yayın yapılır. Gazeteler televizyonlar haber yapar.

O gösteriye katılanların ezici çoğunluğu paralı askerlik yapmıştır. Bir başka deyimle ‘Memet Agadır’ bir kısmı da çürük raporu olanlar. Bakmayın çürük raporu aldıklarına!

Eline bir kitap alıp okumamış alimler, gündemin akışına göre her konuda konuşur. Onun gibi düşünmeyenler sözünü keserse, haddini bilmeyenler sormak isterse işte o zaman kıyamet kopar.

Sadece ülkemizin değil, dünyanın gündeminde bir tek konu var. Yatıp kalkıp onu konuşuyoruz. Korku dünyanın her noktasına ulaştı. İnsanlar, pencerelerinde sokaklara bakmakla yetiniyor.

Çokbilmişler bu fırsatı kaçırmadı. Günümüzde teknolojinin sayesinde herkes, kameraman, gazeteci, yazar, fotografçı. Ürünlerini saniyeler içinde bütün dünyaya ulaştırabiliyor. Onun gibi düşünenler, bilginin doğru olup olmadığına bakmadan kabulleniyor. Yaygın bir deyimle kendi sayfasında paylaşıyor. Bilgilerin yanlış olduğunu söylersen sadece yeni bir düşman kazanıyorsun.

bir televizyon reklamı vardı: Ağzı olan konuşuyor! Yeni model korona salgınından sonra başka konuları konuşamaz olduk. Bilge kişiler birbirinden farklı, birbiriyle çelişen görüşler ortaya attı. Birilerine göre, bu virüsün mikrobunun uzmanlar tarafından laboratuvar ortamında üretildi. Dünyanın en kalabalık ülkesinde ortaya çıktı. Gelişmiş ülkeler yeni bir savaş yöntemini devreye soktu. Hastalık oradan diğer ülkelere ulaştı.

Bütün dünyaya yetecek kadar ilaçlar hazırlandı. Yakında piyasaya sunulacakmış.

Bu haber doğru ise neden dünyayı elde etmeye çalışan ülkelerin liderleri evlerine çekildi? Süper güçleri olan bu liderler şimdi sağlıkçıların denetiminde evlerinden dışarı çıkmıyor.

Kamera görüntülerinde yer alan yiyeceklerle beslenen Çinliler suçlandı. Her ülkenin, her inancın kendine göre yemek yeme kültürü vardır. Yüzlerce yıldır o yörede yaşayan insanlar aynı yiyeceklerle beslenir. Bu güne kadar aynı topraklarda neden bu virüs ortaya çıkmadı?

Virüs salgını devam ettiği sürece her kafadan bir ses çıkacak…Herkes uzman kesilecek. Bizler ne zaman sağlık personeline söz hakkı vereceğiz? Onların görevlerini yapabilmesi için gereken kolaylığı sağlayıp onlara destek sağlayacağız?

Son söz sağlıkçılarda, onların uyarıları doğrultusunda hareket edelim. Bu sözleri ne zaman duyacağız?