Aşağıda yazacağım düşündürücü ve bir o kadar da önemli olaylara acilen tedbir alınmalıdır, yoksa bunlar devam edip gider ve vaktinde de gereken tedbirler alınmazsa kötü sonuçlar ortaya çıkar.

1-) Dünyadaki obezlerin fazladan yedikleri besinler dünyadaki aç insanlardan tam bir milyonunu doyurabiliyormuş.

2-) Yine dünyada her gün israf edilen ekmek ve besinler bir milyon aç insanı doyurabilirmiş. Acilen bu israfların önüne geçilmelidir.

3-) İstanbul’da bir günde tam 600 bin araç trafiğe çıkıyormuş. Bu rakamlar aşağı yukarı hemen hemen her şehrimizde kendi bünyesine göre aynıdır. Acilen bununla ilgili önlemler alınmalıdır.

Binevler üst geçidi gecikmeli olsa da cumartesi günü hizmete, açıldı güzel de oldu. Takip edenlere, işi hızlandıranlara, ben de dâhil yazanlara, çizenlere çok teşekkürler.

4-) Sayın Ahmet Akdağ’ın yaptırdığı Yaşam Evinin açılması yine yılan hikâyesine döndü. Adam burayı bir yılda yaptırdı ama açılması bir yıldan fazla sürdü. 6-7 aydır hiçbir eksiği olmayan, işletimi de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına devredilen ve üstelik te açılışı 2-3 ay önce Bakanımız Sayın Fatma Şahin tarafından yapılan bu binada hala kimseler yok.

Şimdi soruyorum, neden bakan davet edilerek açılışı yapıldı ve neden bir bakanın açılışını yaptığı bir yer aradan 3-4 ay geçmesine rağmen hala çalışır duruma gelmedi? Bu Sayın Bakan’a karşı da yapılan bir saygısızlık değil midir?

Çorum’da bu işin takipçisi olması gereken kurum ve kuruluşlar ortalarda yok. Halkımız, en kısa zamanda şu tarihte faaliyet geçecek, diye haberler bekliyor.

Adamı, bu hayrı yaptığına, yapacağına pişman ettiler. Sonra da Çorum halkı hayra sıcak bakmıyor diyenler var. Yapanları böyle üzerseniz tabiî ki yenileri yapılmaz. En kısa zamanda bu konuyla ilgili haberleri mahalli gazetelerimizde görmek istiyoruz.

5-) Türkiye’de toplam 126 bin tutuklu ve hükümlü varmış. Bu rakam 2002 yılında 59 binlerdeymiş. Şimdi neredeyse iki katından fazla, bu artışın nedeni iyice incelenmeli.

6-) THY British Airways’i solladı. Geçen yıl Avrupa’daki havayolu şirketleri 1.8 büyürken THY % 36’lık büyüme performansıyla rekor kırıyor deniyor. THY’nin uçak filo sayısı yılsonunda 200 olacakmış. Dünyada da üçüncülüğe oturacak, nazara uğramaz inşallah. Çok dikkatli olunmalı büyümenin önemi idrak edilmeli ve gereken önlemler şimdiden alınmalıdır.

Saygı ve sevgilerimle.