Tarih, insanlığın sürekliliği içerisinde akarken pek çok olaya sahne olmuştur. Savaşlar, yıkımlar, devrimler ve tüm değişimler bu sahnenin bir yerinde gerçekleşip giderken olup biten her şeyi kaleme alan, insanlığa aktaran bunun için çabalayan insanları görmüştür. Yazarlar, felsefeciler, politikacılar ve halklar; olup bitenler karşısında mutlaka bir söz söylemiştir.

ABD Kongre Kütüphanesi yaptığı katolog araştırması neticesinde bu bağlamda dünyada hakkında kitap yazılmış isimlerin listesini yapmıştır. Söz konusu listede yer alan isimlerin insanlık üzerinde pek çok etkisi bulunuyor. Hakkında kitap yazılan pek çok isim kendi yazdıkları kitaplarla insanlara pek çok şey anlatmıştır ve anlatmaya da devam ediyor.

İşte hakkında en fazla kitap yazılmış o isimlerin başını (3180) eserle birincilik rekoru kırmayı hak etmiş bir dahi Karl Marx (5 Mayıs 1918-Trier,Almanya-14 Mart 1883 Londra, Birleşik Krallık). Düşünceleri ve kitaplarıyla dünyaya sarsan düşünür olarak tarihi geçmiş olan Karl Marx, politik ekonomist, sosyal bilimci, filozof ve bilimsel sosyalizmin kurucusudur.

Marx'ın toplum ekonomi ve siyaset hakkındaki teorileri bir bütün olarak Marksizm, insan toplumlarının sınıf savaşımı üretimi kontrol eden yönetici sınıf ile üretim için gereken emeği sağlayan mülksüz emekçi sınıf arasındaki çatışma ile ilerlediğini iddia eder. Marx, devletlerin yönetici sınıf tarafından idare edildiğini ve devletin ortak kamu çıkarı adına hareket eder gibi yapıp yönetici sınıfın çıkarları doğrultusunda yönetildiğini düşünmekte ve daha önce sosyo-ekonomik sistemler gibi kapitalizmin de kendi yıkımına ve yeni bir sistem olan sosyalizmin onun yerini almasına neden olacak iç gerilimler ürettiğini öngörmektedir. En önemli eserlerinden olan ("Komünist Manifesto" Karl Marx-Friedrich Engels) Dünya tarihinin akışını değiştirmiştir.

Karl Marx 'ın düşünce devrimlerinden dünyada bir çok ülke etkilenmiştir. Bu rejimler ilk olarak 30 Aralık 1922' de Sovyetler Birliği'nin kurulmasıyla başlar. 2 'ci Dünya Savaşından sonra Doğu Avrupa’da ve Asya'da sosyalist ülkeler kurulmaya başlanmıştır ve daha sonraları sosyalist sistem çökmüştür. Günümüzde halen, Çin Halk Cumhuriyeti, Küba Cumhuriyeti, Vietnam Sosyalist Cumhuriyeti, Laos Demokratik Halk Cumhuriyeti gibi ülkeler sosyalist rejimle yönetilmektedir.

Sevgiyle kalın…