Mensubu olduğum Dostlar Musiki Topluluğu- Adnan Mungan Korosuyla

20 Mayıs 2018 Pazar günü saat 15.30’da Yeditepe Üniversitesi İnan Kıraç salonunda güzel bir konser verdik.

Şefliğini Adnan Mungan’ın, sunuculuğunu Fatmagül Varol’un yaptığı, kanunda Hacer Tısoğlu, Coşkun Öztürk, kemanda Kemal Caba, udlarda Osman Nuri Özpekel, Zeynel Şahin, tanburda Gamze Ege Yıldız, kemençede Lütfiye Özer ve Sevgi Yiğitbaş, neyde İlhan Numanoğlu, viyolenselde Sermet Kutluğ’un yer aldığı konserde Acemaşiran ve Kürdilihicazkâr makamında şarkılar söyledik.

Bimen Şen’in çok sevdiğim Acemaşiran şarkısı, “Bir haber ver ey saba n’oldu gülistanım benim” adlı şarkıyla başlayan konser, Faize Ergin’in “Kime halim diyeyim, kime feryad edeyim” Tahsin Karakuş’un ; “Şu İzmir’in dağlarında bülbül öter bağlarında” adlı Acemaşiran şarkısıyla devam etti.

Ara sololarda emekli Pilot Albay Mehmet Kobak, Dramalı Hasan’ın,

“Baharın gülleri açtı, yine mahzundur bu gönlüm” adlı Rast şarkıyı,

Serpil Çam, S.Kaynak’ın “Bin hüzün çöktü yine gönlüme akşamla benim,

Dr. Mehmet Bengi, M. Nurettin Selçuk’un, “Kandilli yüzerken uykularda”

Esma Özyurt, Şerif İçli’nin, “Gözlerin hayran bakarmış görmeyip ısrarımı adlı Uşşak şarkısını okudular.

İkinci bölümde koromuz, Musa Süreyya Beyin, “Gün doğmayacak belli bu aşkın gecesinde” ve Kaptanzade Ali Rıza Beyin, “Her tel saçı bir ter dudağın değdiği yerdir” adlı Kürdilihicazkâr şarkılarını okudu.

Murat Gül, Cevdet Çağla’nın,“Nur salkımısın gül ki bahar bahtına yansın”

Nermin Önal, “M.Nurettin Selçuk’un, “Beni kör kuyularda merdivensiz bıraktın”, Ülker Akgül, Emin Ongan’ın, “Gittin bıraktın beni gurbet ellerde” Nadir Topçuoğlu, Selahattin İçli’nin, “Bitmez tükenmez bu dert ömür diyorlar buna”, Dr. İsmail Şimşek, Selahattin Pınar’ın “Yalancıdır hep aynalar, gir kalbime gör kendini” adlı kürdilihicazkâr şarkıları okudular.

Daha sonra koromuzla, yıllardır dilimden düşmeyen Alaaddin Yavaşca’nın, “Başka söz söylemem aşktan yana ben” Lavtacı Hriston’un,”Gidelim göksu’ya bir âlemi ab eyleyelim “ ve yine Lavtacı Hristo’un “Karşıyaka’da İzmir’in gülü adlı kürdülihicazkâr şarkılarını okuyarak konseri sonlandırdık.

Ramazan münasebetiyle bin kişilik salonun ancak yarısını dolduran müzikseverlerden aldığımız alkışlar bizleri çok mutlu etti.

Aylardır titizlikle yaptığımız çalışmaların beğenilmesi çok hoşumuza gitti.

Müzik, insan yaşamının her döneminde iç içe olduğu bir olgudur. İşitme yeteneği kazanıldığı andan itibaren yaşamımıza giren müzik, ana kucağında, beşikte, evde, sokakta, okulda, taşıt araçlarında, radyo-televizyonlarda, sinemalarda, tiyatrolarda, konser salonlarında, tören ve toplantılarda insanın yanı başında yer alır, onu kucaklar, sarar, etkiler. Fark edilmese bile yaşamın vazgeçilmez bir parçası, doğal bir unsurudur müzik.

Yahya Kemal Beyatlı üstadım,

“ Musiki denilen nutk-u ilâhi / Engin bir denizdir namütenâhi”

diye boşuna söylememiş.

23 Mayıs 2018