İlçe meydanında halka hitap eden Kayrıcı, Dodurga’ya bağlı Tutuş, Alpagut ve Dikenli Köyü’nde vatandaşlarla bir araya geldi.
MHP Milletvekili Adayı Vahit Kayrıcı yaptığı açıklamada Türkiye’nin ekonomik sıkıntıları, Başkanlık sistemi ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin politikalarını anlattı.
Hükümetin doğudan alamadığı vergiyi Anadolu’dan aldığını söyleyen Kayrıcı, “Bu haksız rekabeti getiriyor. Böyle dengesiz bir devlet yönetimi olamaz. Devletin güvenlik güçlerinin ellerini kollarını bağlayıp, itleri PKK’yı ortalığa ortaya salarak doğuda haksız rekabeti yarattılar. Her yaptıkları açılım sonrasında ülke ciddi zararlara uğradı. Şehit kanıyla kazandığımız vatan topraklarını başkanlık sistemiyle federasyonlara bölerek, masa başında birilerine peşkeş çekemezsiniz” dedi.
Tarıma ve hayvancılığa yönelik yanlış politikalara değinen MHP Milletvekili Adayı Vahit Kayrıcı, “Türkiye’nin senelik et ihtiyacı 800 bin tondur. Seçimlerden önce beş firmaya 1750 bin ton et ithalat izni verdiler. Türkiye’nin iki senelik et ihtiyacını ithalatla karşılayarak Türkiye’de hayvancılığı tamamen bitirecekler. Beldelerimizin hepsini köy yapıyorlar. Yakında Dodurga’yı da köy yaparlar. Bunlar siyaseti kağnı gölgesinde yapıyorlar. Bu gün Dodurga’da toplantı yapılıyor. Bizim mitingimize katılım olmasın diye yapıyorlar. Sayın Kaymakam sen devletin kaymakamısın. Sayın belediye başkanı sen Dodurga’nın belediye başkanısın AKP’nin değil. Seçildikten sonra adam gibi görevinizi yapın. İnsanların bu konuşmayı dinlemesine engel olmak seni aklamaz, paklamaz. Keser döner sap döner bir gün olur hesap döner” diyerek tepkisini dile getirdi.
Kayrıcı, “Dodurga’ya ne yaptılar? Devlet hastanesini sağlık ocağına çevirdiler. Maden ocağının yer altı işletmesini kapattılar, birçok insanımızı işsiz bıraktılar. Maden ekonomik bir değerdir. Onu kapatarak bir yere varamazsınız. Halkı mağdur edersiniz. AKP’nin şımarık milletvekillerine bir tokat vurmazsanız ezilmeye devam edersiniz. Elinizi vicdanınıza koyun ve seçimden seçime sizi hatırlayanlara değil, yüreği sizinle sızlayanlara oy verin. Ülkenin memleketi sevenlere her şeyden önce ülkem diyenlere ihtiyacı var” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim