İlçenin turizmine büyük katkı sağlayacak olan önemli bir tesis için çalışmalara başlandığı açıklandı. Türkiye’nin en büyük barajlarından biri olan Obruk Barajı kenarına “Dodurga Beyi Sosyal Tesisleri” adı altında bir tesis ve mesiresi yaptırılıyor.

Dodurga Belediye Başkanı Mustafa Aydın’ın yoğun girişimleri sonucunda baraj kenarına inşa edilecek olan tesisin bulunacağı alan ile ilgili Orman Genel Müdürlüğü tarafından gerekli izinler verildi. 600 bin TL’ye mal olacak tesis ile ilgili Belediye Başkanı Mustafa Aydın’ın yaptığı girişimler sonucu AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu’nun da bizzat takibi sonucunda ilk etapta 150 bin TL ödenek gönderildi. Tesisin tamamlanması için gerekli olan ödeneğin sağlanması konusunda da Milletvekili Uslu yakından ilgileniyor.

Öte yandan tesisin yapımı için ilk etapta belirlenen alana yol açılması için çalışmalara başlandı. Belediye Başkanı Aydın da çalışmaları yakından takip ediyor. Başkan Aydın, yol açılması çalışmalarının yapıldığı bölgeye giderek, buradaki çalışma hakkında bilgiler aldı.

Aydın, ilçenin gelişmesi, ekonomisine önemli katkı sağlamasını bekledikleri tesislerin yapımı konusunda kendilerine destek veren TBMM İdare Amiri ve Çorum Milletvekilleri Salim Uslu başta olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim