Tarımsal alanda da çalışmalar devam ederken Dodurga’da 4 adet köyde yapılan sulama havuzları vatandaşların hizmetine sunuldu.

İl Özel İdaresi tarafından yapılan açıklamada Dodurga Dikenli’de yapılan havuzun kapasitesinin 73 ton olurken bu havuzla 40 dekar arazinin sulanacağı ve 592 kişinin faydalanacağı ifade edildi. Dodurga Akkaya’da yapımı bitirilen 120 ton kapasiteli havuzun ise 60 dekar arazinin sulamasını sağlayacağının belirtildiği açıklamada buradan da 209 kişi yararlanacağı anlatıldı. Açıklamada ayrıca 234 ton kapasiteli Dodurga Alpagut’taki havuzla, 109 dekar arazinin sulanacağı ve havuzdan 591 kişinin hizmet alacağı dile getirildi.

İl Özel İdaresi tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: “Dodurga’da İl Özel İdaremiz tarafından yapılan bir başka havuz ise Mehmetdede Tekke Köyü’nde vatandaşların hizmetine sunulan 292 ton kapasiteli, 150 dekar araziyi sulayabilecek büyüklükte, 151 kişinin faydalanacağı şekilde inşa edilerek faaliyete geçti.

Dodurga’da yapılan bu 4 sulama havuzundan toplamda 1200 vatandaş yararlanacak. Çorum Valiliği İl Özel İdaresi, kırsal kesimde yaşayan vatandaşların daha iyi hizmetlerden yararlanabilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim