Belediye Başkanı Aydın, “Sizlerin destekleriyle vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam ediyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığımıza verdiğimiz altyapı yardım talebi dosyamızdan 200 bin lira alarak kilittaşı işimizin % 55’ni tamamladık. Proje kapsamında kalan 247.508 TL’lik yardım talebimiz için desteğinizi bekliyoruz. İlçemize antrenman spor salonu yapımı için 6.811 m2 taşınmaz devri için Gençlik Spor Bakanlığımıza teklifte bulunduk. Desteğinizle ilçemize spor salonu kazandırmak istiyoruz” dedi.
Yeni dönemin hayırlı olması dileklerini ileten İlçe Başkanı Uysal ise, Alpagut Dodurga Yeraltı Linyit İşletmesi ile ilgili bilgiler vererek TKİ Genel Müdürlüğü nezdinde işletmenin verimli çalıştırılması için destek istedi.
Taleplerle ilgili kurumlar nezdinde desteklerine devam edeceklerini belirten Uslu, “Taleplerinizle ilgili bakanlarımızla görüşerek gereken desteği sağlayacağız. İlçemizin önemli istihdam kaynağı linyit işletmesinin çalışmalarına gerekli güvenlik tedbirlerini, önlemlerini alarak devam etmesi oldukça önemli. Devlet olarak iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin alınması yönünde çalışmalar yaparken işletmenin çalışmalarını sürdürebilmesi için de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza kömür temini yapıyoruz. Halkımızın verdiği desteğe, güvene layık olmak için çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz” dedi.
Heyet için Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürü hemşehrimiz Mustafa Aktaş ile görüşen Uslu, ilçe heyetinin işletme ile ilgili taleplerini dinleyerek yardımcısı olunmasını istedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim