İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen projeyle Dodurga genelinde sosyo-ekonomik bütünleşme gerçekleştirilerek, topyekûn kalkınmanın sağlanması, gelişmişlik farklarının azaltılması, çevrenin potansiyellerinin değerlendirilerek ekonomik tabanlarının genişletilmesi ve rekabet güçlerinin artırılması amaçlanıyor.

Dodurga Eğitim Kültür Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı ve Proje Koordinatörü Abdullah Uysal, düzenlediği basın toplantısında proje hakkında bilgiler verdi.

Çorum İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Mustafa Bayrak, Proje Danışması Mustafa Çınar ve İlçe Koordinatörü Ünal Nalçacı’nın da hazır bulunduğu toplantıda konuşan Abdullah Uysal, projelerinin İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklendiğini kaydederek, ‘Birimiz Biz, Birbirimiz Hepimiz’ projesiyle kültürün, eğitimin, turizmin ve sivil inisiyatif etkinliklerinin artırılması, birliktelik ve bütünleşme ruhunu yeniden ortaya çıkarılması ve geleceğe güvenle bakış duygusunun artırılmasını hedeflediklerini söyledi.

Uysal, konuşmasının devamında proje hakkında şu bilgileri verdi:

“Kapsayıcı bir toplum herkesin eşit fırsatlar ve düzgün yaşam standartlarına sahip olduğu, çeşitliliğin bölücü değil bir güç kaynağı kabul edildiği, karşılıklı saygı ve yardımlaşmaya dayalı bir toplumdur. Toplumların gelişmelerinde en önemli faktörler hiç şüphesiz ki sivil toplum kuruluşlarıdır. Bu amaçla sivil toplum kuruluşlarının alt yapılarının güçlendirilmesi ve kapasitelerinin artırılması büyük önem taşımaktadır. Dodurga Eğitim Kültür Turizm ve Tanıtma Derneği de bu amaçla kurulmuştur.

Dernek bu kapsamda yörenin tek sivil toplum kuruluşu olma hüviyetini elinde bulundurmaktadır. Onun içindir ki Dodurga Eğitim Kültür Turizm ve Tanıtma Derneği’nin yörede tanınması ve alt yapısının güçlü temellere oturtularak model bir sivil toplum kuruluşu olarak faaliyetlerini sürdürmesi hayati önem taşımaktadır.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ‘’Birimiz Biz, Birbirimiz Hepimiz Projesi’’ ile daha büyük yerleşim yerlerine göçün en fazla hissedildiği yerlerden birisi olan Dodurga İlçemizde yaşamaya devam eden insanlarımızın birbirleri ile iletişim ve işbirliği daha çok artacaktır.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ‘’Birimiz Biz, Birbirimiz Hepimiz Projesi’’ ile kültürün, eğitimin, turizmin ve sivil inisiyatif etkinliklerinin artırılması birliktelik ve bütünleşme ruhunu yeniden ortaya çıkaracak geleceğe güvenle bakış duygusu artacaktır. Çevreyi her şeyi ile sahiplenme ancak yapılacak etkinliklerle artırılabilecektir.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ‘’Birimiz Biz, Birbirimiz Hepimiz Projesi’’ geleceğe güzel örnekler bırakma da sevinci, yalnızlığı, varlığı, yokluğu, hüznü eğlenceyi paylaşmada Dodurga Eğitim Kültür Turizm ve Tanıtma Derneğine güç verecektir.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen projemizin bu olgulara hizmet etmesi amaçlanmıştır.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen projemiz 01/10/2018 tarihinde başlamış ve 30/04/2019 tarihinde sona erecektir.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim