Alpagut Köyü muhtarlığı tarafından gelen talebi değerlendiren Dodurga Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği rapor hazırlayarak İl Özel İdaresine iletilmesinin ardından yapılan durum değerlendirmesinde, köyde bulunan mevcut su deposundan birinin miadını doldurduğu tespit edildi. Yapılan tespit çalışmaları neticesinde 480 hane olan 650 nüfuslu köyün Yüzde 50’ine yakın bir kesimine içilebilir nitelikte su verilemediği tespit edilerek, su deposu inşaatı ihale ile yüklenici firmaya verildi.
Üç ay gibi bir sürede tamamlanması planlanan Alpagut Köyü modern su deposu iki bölmeli 100 ton kapasiteli olarak yapılıyor.
İçi tamamen polietilen plaka ile kaplama yapılacak olan ve Alpagut Köyünün yaklaşık 240 hanesine su verecek olan depo ile ilgili bilgi veren köy muhtarı Cafer Çal, "mevcut su depolarımızdan birinin miadını doldurmasından dolayı 480 haneli 650 nüfuslu köyümüzün yaklaşık yüzde 50 gibi belli bir bölümüne sağlıklı içme suyu vermekte sıkıntı yaşıyorduk. Bunu ilgili makamlara talep olarak ilettiğimizde olumlu karşılandı. Şu anda gövde kısmı inşaatı devam eden su depomuzun, kısa süre içinde gövde kısmı tamamlanmasının ardından en önemli kısmı olan iç kaplaması yapılma aşamasına geçilecek. Tamamen polietilen kaplama olarak yapılacak olan depomuzdan köy halkımıza hijyenik temiz su verebileceğiz. Bu arada depomuza ilave olarak depoya su sağlayan kaynak haricinde 3 km uzaklıkta yeni ve kaliteli içime sahip doğal su kaynağından da su sağlayacağız. Mevcut su kaynağımızın isale hattı çelik boru olduğu için zamanla yıprandı ve suyun içim kalitesini düşürüyor. Bunun içinde su depomuzun tamamlanmasından önce eskiyen isale hattımızın değişimi için müracaatımızı yaptık.
Bizim talebimizi değerlendirerek olumlu karşılanması bizleri son derece memnun etti. Ben, Alpagut köyü halkını temsilen Milletvekillerimize, Kaymakamımıza, il Genel Meclisi üyelerimize, yüklenici firmaya vermiş oldukları emeklerinden dolayı teşekkür ederim” dedi.
Editör: TE Bilisim