100 kişinin üzerinde bir katılımın sağlandığı gezi Dodurga'dan topluca hareket edilmesi ile başladı.

Dodurga Eğitim Kültür Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı ve Proje Koordinatörü Abdullah Uysal'ın başkanlığında düzenlenen geziye; Çorum İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Mustafa Bayrak, Proje Danışması Mustafa Çınar ve İlçe Koordinatörü Ünal Nalçacı ile çok sayıda Dodurgalı katıldı.

Gezi kapsamında İstanbul Çamlıca Tepesi, 15 Temmuz Şehitlik Anıtı, 1453 Panoroma Müzesi, Sultan Ahmet Cami, Ayosofya Müzesi, İstanbul Arkeoloji Müzesi, Gülhane Parkı, Tarihi Yarımadada çeşitli ata yadigarı mekanları ziyaret edilirken, ayrıca Boğaz turu düzenlendi.

Katılımcılar, İstanbul'un tarihi ve turistik mekanlarını inceleme imkanı bulurken, 15 Temmuz Şehitlik Anıtı ziyareti sırasında ülkemizin birliği, dirliği, bölünmez bütünlüğü uğruna şehit olan tüm kahramanlar için dua etti. Şehitlik ziyareti, duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Dodurga Eğitim Kültür Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı ve Proje Koordinatörü Abdullah Uysal geziye katılan tüm dernek yetkilileri ve Dodurgalılara teşekkür ederek, bu tür etkinliklerin devam edeceğini açıkladı.

Abdullah Uysal, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ‘Birimiz Biz, Birbirimiz Hepimiz Projesi’yle, Dodurga genelinde sosyo-ekonomik bütünleşme gerçekleştirilerek, topyekûn kalkınmanın sağlanması, gelişmişlik farklarının azaltılması, çevrenin potansiyellerinin değerlendirilerek ekonomik tabanlarının genişletilmesi ve rekabet güçlerinin artırılmasının amaçlandığını dile getirdi.

Uysal, ‘Birimiz Biz, Birbirimiz Hepimiz’ projesiyle kültürün, eğitimin, turizmin ve sivil inisiyatif etkinliklerinin artırılmasının, birliktelik ve bütünleşme ruhunun yeniden ortaya çıkarılması ve geleceğe güvenle bakış duygusunun artırılmasının hedeflendiğini kaydetti. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim