Biçerdöver sahipleri ve çiftçilerin hakları, sorumlulukları, teknik çalışma şartları, Belediye ve muhtarlıklarla çalışma sözleşmesi yapmaları hususlarında bilgilendirmelerin yapıldığı kontrollerde ayrıca hasat yapılan arazilerdeki ot ve sapların arazi sahipleri tarafından temizlenerek anız yangınlarının önlenmesi konusunda da bilgi veriliyor.
Dodurga’daki hasat çalışmalarını yakından takip eden İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Yiğit, 2017 yılında hizmete girecek olan Obruk – Dutludere sulama kanalı ve Dodurga pompajla sulu tarım alanlarının artacağını belirterek, bu nedenle suyun daha ekonomik ve verimli kullanılabilmesi için basınçlı sulama sistemlerine geçilmesi gerektiğini, buralarda örtüaltı ve açıkta sebze yetiştiriciliğinin artırılması durumunda çiftçilerin daha fazla ekonomik kazanç elde edeceğini söyledi.
Yiğit, “Dodurga pompaj ve basınçlı sulama sistemlerinin daha ekonomik enerjiyle çalıştırılabilmesi için yörede uygun olan rüzgâr ve güneş enerji sistemleri projelerinin uygulanması gerekmektedir. Bu nedenle bu alanlarda çalışma yapan özel sektör müteşebbislerin Dodurga da yatırım yapması uygun olacağı belirtilmektedir. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak öncelikli hedefimiz sağlıklı ve ekonomik tarımsal üretimin artırılması esastır” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim