Tıbbi Aromatik Bitkiler konusunda Valilik öncülüğünde ilçe kaymakamlığı, belediye başkanlığı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen bir çok proje bir bir hayata geçiriliyor.

Dodurga’nın Tıbbi ve aromatik bitki vadisi olarak planlandığı proje kapsamında fide üretim seralarında üretilen fideler 3000 dekar alanda ekilmeye başlandı.

Bu kapsamda Dodurga Kaymakam Vekili Tayfun Deli, Prof. Dr. Haluk Deda, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, TKDK İl Koordinatörü Mustafa Mansur Yalvacer, OKA İl Koordinatörü Özgür Özden Yalçın ve Tıbbi Aromatik Bitki Üretim projesinde çalışan teknik ekip arazide uygulama ve inceleme çalışmaları yaptı. Yapılan çalışma sonrasında kekik fideleri toprakla buluşmaya başladı.

Valiliğin resmi sosyal paylaşım sitesindeki hesabından yapılan açıklamada da “Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği alanları hazırlanıyor. Kekik fideleri dikimi devam ediyor. Atıl durumda bulunan hazine arazileri değerlendirilerek kırsal alanda ekonomiye kazandırılacak. Dodurga' da Kekik Fideleri Dikilmeye Başlandı. Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Jet Hızı ile Başladı” görüşüne yer verildi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim