MHP Çorum milletvekili adayları Prof Dr. Vahit Doğan ve işadamı Fatih Özcan seçim çalışmalarına Dodurga’da devam etti.
MHP'li vekil adaylarını, İlçe girişinde MHP Dodurga İlçe Başkanı Ömer Etçi ve partililer karşıladı. İl Başkanı Bekir Çetin ve il yöneticilerinin de hazır bulunduğu ziyarette Dodurga İlçe Teşkilatı'nı ziyaret eden Doğan ve Özcan, daha sonra Dodurga'da esnaf ve pazar ziyaretine çıktı.

MADEN OCAKLARININ KAPATILMASINA TEPKİ
Ziyarette Dodurgalılar, MHP adayı Vahit Doğan'a ilçenin en büyük sıkıntısı olan ve geçtiğimiz dönemlerde kapatılan maden ocaklarından dolayı dert yandı. Vatandaşlar Dodurga'da faaliyet gösteren maden ocaklarının kapatılmasından sonra işsizliğin arttığını ve sonuç olanak İlçeden göçlerin başladığını belirttiler.

İŞSİZLİK EN BÜYÜK SORUN
Milliyetçi Hareket Partisi 1. Sıra Milletvekili Adayı Prof. Dr Vahit Doğan, her ilçede en büyük sorun olarak işsizliğin karşılarına çıktığını belirterek, istihdam alanlarının yetersizliğine işaret etti. Doğan, “Hedefimizden biri de vatandaşlarımızı doğdukları yerde doyurmaktır. Bunu Dodurga’da gerçekleştirmek için kapatılmış olan maden ocağını geri açacağız. İlçede bir maden çalışıyor, o da açık işletme şeklinde. Açık işletme demek, istihdamın az olması demek.” şeklinde konuştu.

ÇELTİKTE KANDIRMACA VAR
İlçe'nin bir diğer sıkıntısının da çeltik üretiminde tavan fiyat uygulaması olduğunu belirten Doğan, “Eskiden bir taban fiyat vardı ve o fiyatın altında çeltik alımı söz konusu değildi. Şimdi ise tavan fiyatını üzerinde alım yok. 1999 MHP İktidarında Çeltik Alım Ofisi oluşturulmuştu. Mevcut iktidar döneminde orası da kapandı ve çeltik üreticisi tüccara mahkum edildi. Demek ki, milletvekilleri maalesef Çorum’a sahip çıkmamış, Çorum ihmal edilmiş.” dedi.

ÖZCAN: MİLLETİN HİZMETKÂRLIĞINA TALİBİZ
MHP Milletvekili Adayı Fatih Özcan da, pazarcı esnafının sorunlarını dinlerken, ıspanağı satamadığını belirten bir esnafa, “Tabii ki satamazsın. İlçede nüfus kalmamış. İşsizlik nedeniyle Dodurga göç vermiş. İş imkânını artırmak bizim görevimiz, çünkü biz Türk milletinin hizmetkârlığına talibiz.” diye karşılık verdi.
MHP'li adaylar Dodurga’dan sonra Tutuş ve Alpagut köylerini de ziyaret ettiler.



Editör: TE Bilisim