Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından onaylanan Dodurga Kaymakamlığı Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan "Yaşlılar ve Engellilere Evde Bakım" projesi 4 aylık bir proje çalışmasının ardından hayata geçti.
Projenin hayata geçmesiyle de amaçlarına ulaşmış olduklarını dile getiren Dodurga Kaymakamlığı Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Sosyal Yardım ve inceleme Görevlisi Edeviye Bekleviç, Projenin amacının ilçedeki sosyal kurumların eksikliğini bir nebzede olsa hafifletmek, günlük ve kişisel işlerini yerine getirmekte zorlanan yaşlılara yardımcı olmak ve ilçe için yeni bir istihdam alanı oluşturmak olduğunu ifade etti.
Hizmeti tereddütle kabul eden yaşlıların, hizmet alımından sonra son derece memnun olduklarını söyleyen Edeviye Bekleviç, “Proje için vakıf bilgi sistemi kullanılarak 80 yaşlı ve engelli bakıma muhtaç vatandaş olduğu tespit edildi. Bu sayı üzerinden tekrar değerlendirme yapılarak projede hedeflenen doğrultuda 50 hane belirlendi. Kişilerle evlerinde görüşülerek proje hakkında detaylı bilgi verildi ve kabul eden haneler listeye alındı.
Proje kapsamında belirlenen personeller ilçe merkez ve köylerinde hizmet vermektedir. Beş bayandan oluşan hizmet ekibi günlük iki hanenin hizmetini yerine getirerek bir evin temizlik anlamında yapılması gereken işlerinin tamamını yerine getirmeye çalışıyor. Ayrıca proje için hazırlanan temizlik odamızda kişilerin rızalarıyla çamaşırları yıkanıp kurutulup kendilerine tekrar teslim ediliyor. Hizmetli bayanların ulaşımı için kiralanan araç, bütün gün bayanların yanında olarak hanelerin muhtemel ihtiyaçları için hazırda bekliyor. Şu an proje uygulamasında ikinci ayımızı bitirmek üzereyiz. Bu süreçte aldığımız tepkiler geri dönüşler hayli güzel. Hem evinde yardımcı olmaya çalıştığımız yaşlılarımız, hem de ilçe halkınca projemiz takdir ediliyor” dedi.
Editör: TE Bilisim