Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Dodurga Kaymakamı Muhammed Emin Elmalı’nın çocukların bayramını kutlaması ile başlayan programa ilgi yoğun oldu.
Anasınıfı öğrencileri tarafından sunulan sıra gecesi ve helva dansı renkli görüntülere sahne olurken, ilkokul öğrencilerinin hazırladığı programda, öğrencilerin sergilediği oyunlar ve danslar izleyenlerin büyük beğenisini kazandı. Yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrenciler Dodurga Kaymakamı Muhammed Emin Elmalı, Dodurga Garnizon Komutanı Ünal Aktaş ve Dodurga Belediye Başkanı Mustafa Aydın tarafından ödüllendirildi.
Kutlamalara yerel sanatçı Özdemir Öztürk ve grubu tarafından verilen Türk Halk Müziği konseriyle devam edildi. Geleneksel türkülerimize yer verilen konser, Dodurga halkı ve çocuklar tarafından beğeniyle izlendi. Konserin ardından bir açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Ali Köksal, bu tür etkinliklerin sanatsal faaliyetlerle desteklenmesinin memnuniyet verici olduğunu, ilçelerimizde sanata olan ilginin artırılmasının, türkülerimizin kuşaktan kuşağa aktarılmasına önemli katkı sunduğunu belirterek; eğitim-öğretim faaliyetlerinin sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerle desteklenmesinin önemli olduğunu ifade etti.



Editör: TE Bilisim