Dodurga'da unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunlarının yeniden hatırlatılması ve yeni nesile öğretilmesi amacıyla İmam Hatip Ortaokulu’nda topaç çevirme etkinliği düzenlendi.
Okul idaresi tarafından okulun son günü düzenlenen etkinlikte öğrenciler karne ve topaç çevirme sevincini birlikte yaşadılar. Okul Müdürü Faruk Şireci yaptığı açıklamada, geleneksel çocuk oyunlarının unutulduğu günümüzde, öğrencilerin bu eski oyunları öğrenmelerinin önemine vurgu yaptı.
Çocuklar için oyunun öneminden bahsederek oyunların keşif aracı olduğuna dikkat çeken Faruk Şireci, “Yüzlerce yıldır Türkiye’de çocukların başlıca oyuncağı olduğunu bildiğimiz topacın, M.Ö. 2. yüzyılda eski Mısır’da oynandığına dair bulgular mevcut. Renk renk boyanan topaçlar dönerken çok hoş görüntüler ortaya çıkarırdı. En güzel, en hızlı ve en uzun dönen topaç birinci seçilirdi. Okul bahçesinde gerçekleştirilen “topaç çevirme etkinliği”, bir anda herkesi çocukluğuna götürürken, aynı zamanda neşeli anların yaşanmasına neden oldu. Düzenlediğimiz etkinlik unutulmaya yüz tutmuş topaç oyununun belki de yeniden dirilişine vesile olabilir” (İHA)
Editör: TE Bilisim