Kabalı Köyü’ne giden Dodurga Kaymakamı İhsan Erdurcan’a Belediye Başkanı Mustafa Aydın, daire müdürleri, muhtarlar ve bazı çiftçiler eşlik etti.
Yozgat’ın Kadışehri İlçesi Kabalı Köyü’nde köy halkı arazilerini birleştirmesi ve sınırların kaldırılmasıyla 10 bin 920 dekarlık Türkiye’nin en büyük meyve bahçesi oluşturulmuştu.
Bu alanlara Elma, armut, kiraz, şeftali, nektarı ve kayısı ağaçları dikilerek, yetiştirilen meyveler ile Yozgat ekonomisine katkı sağlamaya başlandı.
Meyve bahçelerini gezen heyet, bu projenin Dodurga’da uygulanması için gerekli incelemelerde bulundu.
Kabalı Köyü’nde bulunan meyve bahçelerinde yapılan incelemeler hakkında açıklama yapan Dodurga Belediye Başkanı, “Bu projeyi Dodurga’da başlatmak ve uygulanmasını sağlamak üzere Sayın Kaymakamımız ve arkadaşlarla buraya gelerek çeşitli incelemelerde bulunduk” dedi.
Dodurga’dan 20 kişilik çiftçi grubunu meyve bahçelerini görmek ve incelemede bulunmalarını sağlamak üzere Kabalı Köyü’ne göndereceklerini belirten Aydın, “Çiftçilerimizin orada uygulanan projenin nasıl başarılı olduğunu görmelerini istedik. Kabalı Köyü çiftçisi arazilerini birleştirerek bunu başarmışlardır. Yarın bizde bunu Dodurga’da uygulamaya sokacağımız zaman çiftçilerimizin arazi birleştirmelerine karşı çıkmamaları için yerinde görmelerini arzu ettik. Bunun içinde çiftçilerimizi önümüzdeki günlerde Kabalı Köyü’ne göndereceğiz” diye konuştu.
(Haber Merkezi)
 
Editör: TE Bilisim