Deplasmanlarda 3 maçta 7 puan toplayan Çorum Belediye, sahasında ise oynadığı 3 maçta da berabere kaldı. Deplasmanlardaki başarısını sahasında gösteremeyen Çorum Belediye, evinde tam 6 puan kaybetti. Şanlıurfa Karaköprü Belediye karşısında 2 puan kaybetmekle kalmayıp 2 de oyuncusunu kaybetti.

Karaköprü Belediyesporlu futbolcular ikili mücadelelerde ciddi darbeler almış gibi kendilerini yere atıp yaygara kopardılar. Maçın hakemi Şahin Berker Karaköprülü futbolcuların bu davranışlarına taviz verince çaldığı düdüklerle oyunu soğuttu, Çorum Belediyesporlu futbolcuları strese soktu. Böyle olunca Çorum Belediye istediği futbolu oynayamadı.

İlk 20 dakika orta alan mücadelesi şeklinde geçti. 22.dakikada M.Zahit’in acemice gördüğü ikinci sarının ardından kırmızı kart görmesi Çorum Belediyespor’u sahada 10 kişi bıraktı. Şanlıurfa Karaköprü 10 kişi oynayan Çorum Belediyespor’un kalesine daha çok gelmeye başladı. 27.dakikada Erhan Kurt’un savunmadan çıkarken kaptırdığı top direkten dönerken, şans Çorum Belediyespor’un yanındaydı.

43.dakikada Doğan Can’ın bir yan top organizasyonu sırasında ceza sahasında düşürülmesi üzerine penaltı kazanan Çorum Belediye, atışı Abuzer’le gole çevirdi ve ilk yarıyı 1-0 önde kapatarak soyunma odasına moralli gitti.

Şanlıurfa Karaköprü Belediye ikinci yarıya Mehmet Doğan’ın yerine Alican’la başladı. Şanlıurfa temsilcisi topla daha çok oynamasına rağmen 56.dakikada Abuzer’in ceza sahası dışından attığı mükemmel golle fark ikiye çıktı.

62.dakikada Şanlıurfa Karaköprü Belediye bir duran top organizasyonunda ceza sahasında Çorum Belediyesporlu savunma oyuncusu Erhan’ın elle oynadığı gerekçesiyle penaltı noktasını gösterdi. Atışı gole çeviren Alican farkı bire indirdi. 64.dakika maçın kırılma anına sahne oldu. Kaleci ile karşı karşıya kalan Doğan Can golü atamazken, dönen top Şanlıurfa Karaköprü Belediye’nin ikinci golü oldu. Doğan Can golü atabilse belki de maç bitecekti.

77.dakikada da Erhan Kurt ikinci sarıdan kırmızı kart görünce Çorum Belediye sahada 9 kişi kaldı. Bundan sonraki sürede Şanlıurfa ekibi galibiyet golü için bastırdı ancak karşılaşma 2-2 bitti.

Çorum Belediye sahasındaki üçüncü maçta da berabere kalarak zirve yarışında bir yara daha aldı.

Çorum Belediyespor’un sergilediği dağınık ve disiplinden uzak futbol bana ilerisi için hiç umut vermedi.

Maç bittikten sonra kaptan Abdullah’ın uzun süre hakeme itiraz etmesine bir anlam veremedim. Süper Lig deneyimine sahip bir futbolcunun hakemin kararının değişmeyeceğini bilmemesi ilginç. Disiplinsiz davranışlar devam ederse Çorum Belediye ilerleyen haftalarda sahaya çıkacak futbolcu bulamaz. Abdullah’ın maçtan sonra arkadaşlarını toplayıp soyunma odasına götürmesi Belediyespor’un hayrına olur.

Lig uzun bir maraton. Daha kaybedilen bir şey yok. Zirve ile aradaki 3 puanlık fark kapanmayacak bir fark değil. Ancak Belediyespor’un bir an evvel sahasındaki kayıplara çözüm bulması lazım. Bu da Yusuf Hoca’nın işi.

Maçın hakemi Şahin Berker verdiği ve vermediği kararlarla iki takımdan da tepki aldı. Kulüpler Birliği Başkan Yardımcısı olan Kulüp Başkanı Zeki Gül’ün bir kez daha Federasyon nezdinde girişimde bulunup Çorum’a acemi hakem gönderilmemesini sağlaması lazım.

Maçtan sonra özellikle şeref tribününden hakemlere gösterilen tepki ve atılan yabancı maddeler Çorum Belediyespor’a yarar değil zarar getirir.