KIYAMETİN BÜYÜK ALAMETLERİ (2)

Deccal’ın zuhuru: kıyametin büyük alametlerinden olan Deccal olayı İslam alimlerini derin araştırmalara zorlayan korkunç bir olaydır. Kıyametin büyük alametlerindendir. Deccal denen beni ve ruhi yapısı insan suretinde ama insan üstü olağandışı güçlerle donanımlı, şeytanlara bile ferman okutacak bir düzenbazın ortaya çıkıp göstereceği harikulâde hallerle insanlara kendisini ilah olarak tanıtıp onları sapıtacak olan bir kişi veya varlık son derece uzman bir göz boyayıcı, usta sahtekar denilebilir.

Son devir İslam alimlerine göre Deccal’ın bir şahıs olmadığına, bir grup veya her dönemde şer odaklarının küfrü ortalığa yaymak için menhiyat ve fuhşiyat yaymaya çalıştıkları şeklinde yorumlamışlardır. Bunun bir fitne olduğunu, her fitne tohumunun Deccal’ın bir eseri olduğunu savunanlar vardır.

Başta İmamı Azam ve sünni müctehit –yüksek alimlerin beyanına göre Deccal’ın kıyamete yakın çıkacağı, dünyayı fesada vereceği, çok taraftar toplayacağı, insanların ve toplumların başına korkunç belalar açacağı, sonunda zulmünün doruğa çıkacağı, bu sırada zuhur edecek olan Hz. İsa A.S. tarafından öldürüleceği bildirilmiştir.

Şii alimler, İsa yerine Mehdi reul R.SAV. -Hz. Hüseyin’in torunlarındandır- gelecek, kainatı Deccal’ın şerrinden kurtaracaktır.

Deccal ile ilgili rivayetlerin bazısı sahih- doğru, bazıları ise mevzu aydemadır. Haberler çelişkilidir. Her grup ve klik, düşünceye göre Deccal’ı kendi fikirleri doğrultusunda yorumlamışlardır.

Deccal’la ilgili daha doğrusu gücü ile ilgili bütün haramlar kaldıracak, nefsin önündeki engelleri yıkacak, dünyayı günah yığını haline getirecek, sefahat, ahlaki rezillik diz boyu olacak, cennet-cehennem gösterecek insanları kandıracak, onları dinlerinden, ahlak ve faziletlerinden soyup inkarcılığı yayacak, istidral sihirbazlık yolu ile göz boyayarak ölüleri diriltecek, insanlar bunun şerrinden bıkacak, bizar olacak. Allah’a sığınacaklar. Neticede o da belasını bulacaktır, şeklinde bilgiler vardır. “Amentüşehi gazilerimizden Numan Kurtulmuş, sh 378, Başbakan yardımcımız sayın Numan Kurtulmuş’un dedesi alim zahit bir Osmanlı ve Cumhuriyet subayıdır.”

HZ. İSA’NIN NÜZÜLÜ

(İsa’nın gökten inmesi)

Yüce Allah’ın sonsuz kudretinin alametlerinden ve ender örneklerinden olan Kur’an-ı kerim’de açıkça beyan edilen Hz. İsa A.S.nin babasız olarak dünyaya gelmesi, beşikte konuşması, kendisinin peygamber olarak gönderilmiş olmasını halka beşikten konuşarak anlatması, anasının masum ve afif, namuslu ve şerefli olduğunu açıklaması, Hz. İsa’nın mucizeleridir.

Yahudilerin Hz. İsa’yı çarmıha gerdiklerinin doğru olmadığı, Hz. İsa’ya çok benzeyen ve onun havarilerinden, ashabından yani Hz. İsa’ya ilk inananlardan olan Maria İstavrit adında birisinin olduğu bilinmektedir. Ulu Allah Kur’an’da Nisa suresinin 4/157. ayetinde, Ali imran 3/55 ayetlerinde Hz. İsa’yı Yahudilerin suikastından kurtararak semaya çektiği, yükselttiği bildirilmiş, R.Sav. de kıyametin büyük alametlerinden olarak Hz. İsa’nın dünyanın fesada gittiği, Deccal’ın fitnesinin dünyayı kasıp kavurduğu bir zamanda gökyüzünden inip Mehdi A.S.e asker olup dünyayı Deccal’ın tasallutundan onu öldürerek kurtaracağını bildirmiştir.

hadisler sahih hadisler olarak bilinmekle beraber, her asırda mevcut olmakla birlikte asrımızın bazı alimleri buna itiraz etmekteler ve bunu başka biçimde yorumlamaktadırlar. Bu husus Yahudi Hıristiyan ve İslam din alimlerini son derece meşgul etmektedir. Bunun sebebi ise Hz. İsa’nın kıyameti büyük alameti olarak gökten tekrar yere ineceğine dair açık bir ayetin bulunmaması (Hadislerin ise -ayete yakın kuvvette olan mütevatir, inkarı mümkün olmayan hadisi şerifler- hadislerden olmamasıdır. Buna rağmen Sünni alimler kıyametin büyük alameti olarak ve sahih hadisi şeriflere dayandığından Hz. İsa’nın nüzülünü kabul etmişlerdir. Şii alimler İran menşeili ise Mehdi’nin geri döneceğini ve Deccal’ı yok edeceğini, İslam’ı dünyaya hakim kılacağını yine hadislere dayandırarak savunmaktadırlar.

(SÜRECEK)