İSLAM’IN MERHAMETİ NERDE, TERÖRLE
ANILIR HALE GETİRENLERİN HALİ NERDE?
R.SAV. Efendimiz mübarek sözlerinde “Birbirinize merhamet ediniz, acıyınız. İnsana gücünün dışında teklifte bulunmayınız. Birbirinizle uğraşıp aleyhinde bulunmayınız.” buyuruyorlar.
Uhut harbinde mübarek yanağını yaran, dişlerini kıran kendisine suikast hazırlayan müşriklere bile merhamet etmiş, üstelik onların ıslahı için dua etmiştir. “Yarabbi, onlar beni ve benim merhametimi bilmiyorlar. Bilseler böyle yapmazlar. Onlara hidayet ver, onları düzelt” demiştir. Kendisine “Suikastçıları neden af ediyorsun, onlar senin canına kastediyorlar, sen onlara neden merhamet ediyorsun?” dediklerinde, “Ben rahmet ve merhamet peygamberiyim. Ben lanetçi değilim” buyurmuştur.
“Baksanız ya Ulu Allah benim hakkımda ‘Ben onu alemlere rahmet olarak gönderdim’ buyuruyor” demiştir.
Ulu Allah dünyadaki bütün yaratıklarını faydalı yaratmıştır. İnsan da en şerefli yaratık olarak merhametli olmalıdır. Hz. Ali R.A. 84 harbe iştirak etmiş. R.SAV. için caydırıcı güç ve müdafaa için mecburi olarak harp etmişlerdir. Bu kadar harpte ölenlerin sayısı tahminen 500-1000 arasındadır. Okumuştum fakat kaynağını bulamadım. İşte bu durum bile o yüce peygamberin merhameti neticesidir.
Mekke’nin fethedildiği gün yüzlerce harp suçlusunu ve esirini serbest bırakmış ve suçluları af etmiştir. Bunların hepsi onun alemlere rahmet olarak geldiğinin kanıtıdır.
Bugün anarşizme bulaşmış fraksiyon İslamı örgütlerinin kulakları çınlasın Ortadoğu’da oluk oluk İslam kanı akıyor. R.SAV.in yolunda olduklarını savunanlar, Allahu Ekber diyenleri Allahüekber diyerek öldürüyorlar. İşte bizim yıllardır acıklı halimiz, adımız İslam halimiz isyandır. İslam’da bir kişiyi öldürmek bütün insanlığı öldürmek, bir kişiyi ölümden kurtarmak, bütün insanlığı ölümden kurtarmak gibidir. Bu Allah’ın ayetidir. Nerde buna inanan Müslümanlar? İnandığı gibi yaşamayanlar, yaşadığı gibi inanmasalar böyle yaparlar mı? Hem kendilerimizi hem de kutsal dinimizi yabancıların gözünde küçük düşürüyor. İslam eşittir terörizm sözü asla doğru olmamasına rağmen, kendimize söylenmesine sebep oluyoruz. Müslümanlar İslam’a dönmedikleri, yaşamadıkları sürece kurtuluş yoktur. İslam’ın merhameti nerde, bu adi işler nerde?
İNSAN NEDİR?
İnsan Allah’ın en şerefli yaratığı, kainatın efendisi, tabiatın mimarı, dünyanın ve cennetin gülü, cehennemin odunudur. Yüce Allah’ın en büyük sanat eseridir. İnsan; ünsiyetten gelir. Beşeri ilişkilerin mega starıdır. Hilim; yumuşaklık, nutuk akla hitap eden ve edilen, en olgun, en mütekamil, oluşumunu tamamlamış, yaratığa insan denir.
Yüce Allah’ın kainata hitabı insan vasıtası ile olur. Kainat ki genişliği hesaba sığmıyor. Örneğin; kuyruklu yıldıza gönderilen ve 550 milyon km dünyaya uzaklıkta bulunan bu yıldıza uydu 10.5 senede varıyor. Saatteki hızı 13 milyon km. Bu daha bir yıldız. İşte evren böylesine geniş ve milyonlarca yıldız var. Bu evrenin tamamı insanın emrine verilmiştir. (Bu bilgi 13 Kasım 2014 tarihli TV haberlerinde vebasında yayınlanmıştır.)
Bu kainat, yani evren, Hz. Muhammed SAV. hürmetine yaratılmıştır ki o da insanların en mükemmeli ve efendisidir. İnsan ulu Allah’ın tecelliyat (kudretini gösteren her şey)ini insanda göstermiştir. Önemli, örnek, model, insanı anlatmak için Hz. Muhammed SAV.i anlamak lazımdır. Allah hiçbir yaratığına vermediği özellik ve güzelliklerin tamamını insana vermiş ve bunun için de evreni insan, insanı da kendisi için bana boyun eğip beni tanıyıp secde etsinler için yaratmıştır. Bunlar ayet mealleridir.
SÜRECEK