KUVVETİN ÜSTÜN OLDUĞU YERDE HAK
VE ADALET OLMAZ, YALNIZ ZULÜM OLUR

İşte bugün Irak, Suriye ve Filistin’de oluk oluk akan kanın sebebi İsrail’in planlarıdır. Bugün dünyada tahmini nüfusları 25 milyon, ama ekonomik güçleri 6 milyar dünya nüfusunu yönlendiren bir güç halindedir ki, yine bu haksız milletin insanlığa verdiği zilleti, büyük ceza ile ulu Allah onlara verecektir. Çünkü zulmün sonu zulme uğramaktır. Kurtuluş yoktur. İşte hak kuvvet dengesi nasıl önemlidir canlı bir örnek sunduk.
Kuvvetin üstün olduğu yerde hak ve adalet olmaz. “Kuvvet hakkın motor gücü olduğu müddetçe, kuvvet hakkın emrinde kaldığı sürece orada huzur olur, aksi zulümdür. Çünkü herşey hakla ölçülür, kuvvetle değil. Kuvvet haksızlığa yol açar. Zayıf haklı da olsa güce muhtaçtır. Hakka tabi olmayan güç zalimdir.
Güzel bir örnek Şeyh Sadi Şirazi hazretleri İran’ın eşsiz filozofu, Allah’ın veli kulu der ki; Bir kuzu çaydan su içiyorken, yanına bir kurt gelir. Kuzunun üst tarafında durup, kuzuya seslenir. Ey kuzu, suyumu bulandırma... Halbuki su aşağı akıyor, kurt kuzunun üst tarafında kuzu zayıf, efendi ben değil, sen benim suyumu bulandırıyorsun, ziyanı yok, ben bulanık su içiveririm, der. Kurt yok der, sen benim suyumu bulandırıyorsun. Çünkü güçlüdür. Kuzuyu yiyecektir. Bahane uyduruyor. Yani kurt gücüne dayalı olarak kuzuyu yemek isterse bahanesi çoktur.
İşte burada kurdu şımartan onun gücü, kuzuyu pusturan haklı olduğu halde güçsüzlüğüdür. İşte burada daha üstün kuvvet, adaleti sağlamaktır. Yoksa hak, haak (toz toprak) olur gider. Zalim leilim, adı kötü, hak kerim merhametli adildir.
O halde daima kuvvetlinin karşısında haklının yanında ol. Şeytan hak tanımaz. Cehennem malzemesidir. Melek hak için vardır, cennet sakinidir.
Hak er-geç hakimdir. Zulüm asla payidar olamaz. Devletler hak için vardır. Hakkın muhafızı Allah, haksızın gücü şeytandır. Şeytan daima hakka mağluptur.
Unutma hak deyince akan sular durur. İslamiyetin amacı dünyada hakkı hakim kılmaktır.
“Hak geldi, batıl yıkıldı. Batıl daima yıkılmaya mahkumdur.” İsra, 8. ayet.
Hak daima üstündür. Ama hak güce muhtaçtır. “Yeryüzünde hak yok olursa kıyamet kopar.” Hadisi şerif.
Haksızlığın saltanatı gölge kadar kısadır. “Hak sillesinin sedası yoktur. Bir vurursa devası yoktur.” Atasözü.
Hakka gönül vermeyenin kalbini batıl kaplar. Hakkın huzuruna, hak ile varılır. Hak ilaç gibidir, hakikat acıdır. Sonu şifadır. Güneş balçıkla sıvanmaz. Hak güneştir. Hak yüz İslam yoludur. Diğer yollar bela doludur.
TEDEBÜR SONUNU DÜŞÜNMEK
(TEDBİRLİ OLMAK)
Her insan gerek bu dünya, gerekse öbür dünyası için daima sonunu, yarınını düşünmek, muhtemel her husus için tedbir ve temkinli olmak zorundadır. Tedbir İslam’da esastır. Tedbirini al, işi Allah’a bırak. Deveni bağla, öyle tevekkül et, kurt yerse yesin gibi sözler, tedbirin önemini anlatan sözlerdir.
Geleceğe ait bütün planlar, programlar bunlara ait projeler hep gelecek endişesi için alınan tedbirlerdir. “Tedbirli olan emin yaşar.”
SÜRECEK