Erzin Belediyespor yenilgisinin ardından Play-Off potasından çıkan Çorum Belediyespor, kendisi gibi zirve hesapları yapan Van Büyükşehir Belediye karşısında çok kritik bir galibiyet aldı.

Maçın başında 1-0 geriye düşen Çorum Belediye, etkili bir futbol sergileyen Mertcan’ın golleriyle sahadan 3 galibiyetle ayrılırken, puan cetvelinde 4.sıraya yükselerek şampiyonluk için yeniden umutlandı.

Çorum Belediye maça hırslı ve tempolu başladı. Maçın hemen başında Yeldar’la önemli bir fırsat yakaladı ancak Van kalecisi Okan ayaklarıyla golü önledi.

Oyunu kendi yarı alanında kabullenen Van Büyükşehir Belediyespor ani ataklarla gol aradı. 12.dakikada top taca çıkarken, Çorum Belediyesporlu Akın oyunu bıraktı ancak hakem devam kararı verdi. Van Büyükşehir Belediyesporlu Akın topu kaparak elini kollunu sallaya sallaya golü attı.

Çorum Belediye hırslı ve istekliydi. Ancak ofansta plansızdı. Kanatlarda Yeldar ve Salim etkili olamayınca çok istekli bir gününde olan gol umudu Yakup Alkan da bu durumdan olumsuz etkilendi. Savunmaya dönüşler zayıftı. Orta sahada Emrullah her zamanki gibi çok çalışkandı ancak yanında oynayan Ali Kemal kendisine eşlik edemedi. İleride en etkili isim hiç tartışmasız Mertcan’dı. 37.dakikada, ikinci denemesinde ceza yayından golü attı.

İkinci yarıda iki takım da skoru lehine çevirmeye çalıştı ve risk aldı. Van ekibi, Emrullah’la başlayan ve Akın’la devam eden savunma hatasında Akın’la karşı karşıya pozisyon buldu ancak kaleci Sercan çok kritik bir kurtarışa imza atarak rakibe ikinci gol şansını tanımadı. Bu pozisyonun hemen ardından Çorum Belediye günün en başarılı isimlerinden Mertcan’la ikinci golü buldu ve öne geçti.

Golden sonra Van temsilcisi beraberlik golü için risk alırken, Çorum Belediye Yakup ve Sebahattin ile net fırsatlardan yararlanamadı.

Sonuç itibariyle Çorum Belediyespor kazanmak zorunda olduğu maçı 2-1 alarak play-off potasına yeniden girerken, lider Sancaktepe Belediye’nin puan kaybetmesi üzerine zirve ile aradaki puan farkını 7’ye indirdi.

Kalan haftalarda Çorum Belediyespor ne yapar kestiremiyorum, çünkü her an bir sürprizle karşılaşabiliriz. Bunun son örneğini geçtiğimiz hafta Ahmet Şahbaz ve Aykut Emre’nin gönderilmesi olarak yaşadık.

Van maçında, Teknik Direktör Gürses Kılıç’ın oyuncu değişikliklerinden bir şey anlamadık. Elinde orijinal orta saha oyuncusu varken stoperi oyuna almak ve diğer stoperi orta sahaya çekmenin mantığını hala anlayabilmiş değilim.

Çorum Belediyespor’da işe yaramaz diye gönderilen futbolcular yeni takımlarında banko oynuyorlar. Dikkatinizi çekti mi bilmiyorum ama farkındaysanız Erkut ve Ferhat gittikten sonra Yakup Alkan gol atamıyor.