1461 Trabzon beraberliği sonrası yaşanan gelişmeler üzerine Başkan Fatih Özcan’ın istifası ve kaptan Oğuzhan’ın futbolu bırakmasıyla sarsılan Yeni Çorumspor, hem de deplasmanda Fatsa Belediye’yi 2-0 gibi net bir skorla yenerek hem moral buldu, hem de gerçek gücünü biraz olsun gösterebildi. Hafta başında da Başkan Fatih Özcan’ın göreve geri dönmesi ve futbolu bırakan kaptan Oğuzhan’ın kulüp menajerliğine getirilmesi ile birlikte kaos ortamı son buldu.

Son gelişmelerle birlikte işler yoluna girdi gibi görünüyor. 2.Başkan Mustafa Şeker’in de dediği gibi, lütfen artık sadece futbol konuşulsun. Eleştiriler hakaret ve küfür içerikli olmadan belli bir saygı çerçevesinde yapılsın.

Fazla uzaklara gitmeye gerek yok. Çevre illere bir bakın. Süper Lig gören Yozgat başta olmak üzere, Amasya, Çankırı, Kırıkkale, Sinop gibi illerin profesyonel liglerde takımı yok. Bir düştü mü, çıkmak gerçekten çok zor. Yeni Çorumspor Çorum için gerekli mi? Elbette gerekli. O zaman eldeki takımın kıymetini bilelim.

Fazla söze gerek yok. Herkes yönetim kanadındaki insanlara ve kulübe destek olacak. Yönetici yöneticiliğini, teknik heyet ve futbolcular ise işini yapacak. Taraftarın büyük çoğunluğu zaten destek oluyor. Takıma zarar verecek cinsten çatlak sesler mutlaka olacaktır. Bunlara da taraftar kendi aralarında prim tanımayıp susturacak. Bunun yanında, yönetim kanadındaki insanlar da hakaret ve küfür içermeyen, makul eleştirileri kabullenecek. Bu iş ancak böyle yürür.

Yeni Çorumspor’un en zor dönemde oynadığı Fatsa Belediye maçında neler yapabileceğini herkes gördü. Birlik ve beraberlik ortamında oynayacağı maçlarda daha iyi sonuçlar alacağı kesin. O zaman, hep destek, tam destek.